Ν. Παπαδόπουλος: Αναιρέθηκαν πάγιες θέσεις της ΚΔ

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος ενημέρωσε σήμερα αναλυτικά τη Γραμματεία του Δημοκρατικού Κόμματος για τις διαπραγματεύσεις της Γενεύης για το κυπριακό και για την πενταμερή διάσκεψη.

Μετά την ενημέρωση, η Γραμματεία του Δημοκρατικού Κόμματος κατέληξε στην εξής, ομόφωνη απόφαση:

«Η αποδοχή εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας των τουρκικών διαδικαστικών όρων και της πάγιας τουρκικής αξίωσης για σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης, αναίρεσε μια πάγια ομόφωνη θέση της Ελληνοκυπριακής κοινότητας αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας εδώ και 40

χρόνια, η οποία έθετε ως όρο για τη σύγκληση μίας διεθνούς διάσκεψης τη συμμετοχή σε αυτήν της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη διασφάλιση της μη-αναβάθμισης του ψευδοκράτους ή του κατοχικού ηγέτη.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε ως επιπρόσθετες προϋποθέσεις για τη σύγκληση μίας διεθνούς διάσκεψης τη συμφωνία στο εδαφικό με την κατάθεση χαρτών και τη συμφωνία ή την ακτίνα συμφωνίας σε όλες τις άλλες εσωτερικές πτυχές του προβλήματος.

Λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της πενταμερούς διάσκεψης, διαπιστώθηκε από όλους ότι καμία από αυτές τις προϋποθέσεις δεν τηρήθηκε».

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του κόμματος παραθέτει τα εξής:

1. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είχε προσκληθεί να μετάσχει στην Διάσκεψη για την Κύπρο, ενώ, την ίδια ώρα, η συμμετοχή σε αυτήν του κατοχικού ηγέτη αναβάθμισε το ψευδοκράτος.
2. Δεν υπήρξε συμφωνία ή έστω ακτίνα συμφωνίας στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, ενώ, επιβεβαιώθηκε η κλιμάκωση της τουρκικής αδιαλλαξίας σε όλα τα εκκρεμούντα θέματα με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απαράδεκτη απαίτηση για εκ περιτροπής προεδρία ως προϋπόθεση για την οριστική αποδοχή των συγκλίσεων στη Διακυβέρνηση.
3. Δεν υπήρξε συμφωνία στο εδαφικό ενώ η απόκρυψη των χαρτών που κατατέθηκαν από τους δύο ηγέτες, αποτελεί συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης και ενισχύει την παραπληροφόρηση και την κοροϊδία του λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα