Μ.Σιζόπουλος: Η ΕΔΕΚ είναι ο πατέρας και η μητέρα του ΓεΣΥ

Η ΕΔΕΚ είναι ο πατέρας και η μητέρα του ΓεΣΥ γι αυτό έχουμε κάθε λόγο να αγωνιστούμε για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή του προς όφελος των πολιτών, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μιλώντας ύστερα από συνάντηση που είχε με τη Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου Στέφη Δράκου, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι ο τομέας της υγείας είναι ένα περίπλοκο και πολύπλοκο σύστημα.

“Το ζητούμενο

για όλους πιστεύω, τους φορείς που εμπλέκονται στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, είναι να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη στους πολίτες μας και κυρίως σε αυτές τις ομάδες του πληθυσμού που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να την εξασφαλίσουν με άλλους τρόπους”, σημείωσε.

Είναι λοιπόν πάρα πολύ σημαντικό, συνέχισε, να υπάρχει ένας εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, έτσι ώστε μέσα από τη σύνθεση να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

“Οπως είναι σταθερή και πάγια θέση της ΕΔΕΚ, ακόμα και το σημερινό σύστημα που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα έχει ορισμένα θετικά στοιχεία. Οφείλουμε αυτά τα θετικά στοιχεία, να τα αξιολογήσουμε, να τα αξιοποιήσουμε σωστά και πάνω τους ακριβώς να κτίσουμε σε ένα λογικό χρονοδιάγραμμα και κατά τρόπον σταδιακό την ολοκληρωμένη εικόνα και σύνθεση ενός ΓεΣΥ”, πρόσθεσε.

Προς αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε, έχουμε διάφορες πρωτοβουλίες όπως ήταν και η πρόσφατη συνάντησή μας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η συνάντηση μας σήμερα με τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών, με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και όχι μόνο, γιατί θέλουμε να διαδραματίσουμε μια εποικοδομητική στάση σε όλη αυτή την πορεία.

“Και το έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές έστω κι αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως αγωνιστικό. Η ΕΔΕΚ είναι ο πατέρας και η μητέρα του ΓεΣΥ γι αυτό έχουμε κάθε λόγο να αγωνιστούμε για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή του προς όφελος των πολιτών”, συμπλήρωσε ο κ. Σιζόπουλος.

Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου Στέφη Δράκου, είπε ότι είχαν μια πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ σχετικά με τα διάφορα σημεία που προκύπτουν από τα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί στη Βουλή και "στα οποία εμείς έχουμε μέσα από ένα υπόμνημα – το οποίο έχουμε καταθέσει στην Βουλή – εκφράσει ήδη θέσεις και που κατά την γνώμη μας βελτιώνουν τα θέματα του ΓεΣΥ".

Οπως είπε, έθεσαν κάποιες ανησυχίες τους, όπως αυτές που αφορούν τους ήδη ασφαλισμένους τους, "οι οποίοι αυτή την στιγμή είναι 215 χιλ. και που μπορεί να βρεθούν εκτεθειμένοι όταν θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν διπλές εισφορές, είτε να διακόψουν την θεραπεία τους ή να αλλάξουν τις διευθετήσεις που έχουν κάμει".

Πρόεθσε, τέλος, ότι συζήτησαν διάφορα άλλα θέματα "που πιστεύουμε ότι αφορούν το ΓεΣΥ και θα πρέπει να συζητηθούν και για τα οποία θα πρέπει να εξευρεθούν οι συναινετικές λύσεις προκειμένου αυτοί που θα υπηρετήσουν το ΓεΣΥ να το αγκαλιάσουν και να το προωθήσουν”.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα