Κρίστιανσεν: «Πολύ σημαντικό να κερδίσουμε»

Να επιστρέψει ο ΑΠΟΕΛ στις νίκες και να μπει θετικά στα πλέι οφ είναι το πιο σημαντικό για τον Τόμας Κρίστιανσεν ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα με την Ομόνοια.

Ο Δανός τεχνικός παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στην οποία αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τους πράσινους, την ήττα από τον Απόλλωνα ενώ παράλληλα έκανε αναφορά στον Εμπεσίλιο αλλά και το παιχνίδι με την Άντερλεχτ.

Αρχικά ο Τόμας Κρίστιανσεν έκανε ένα αρχικό σχόλιο για το ντέρμπι με την Ομόνοια: «Όλα τα ντέρμπι με Ομόνοια

είναι σημαντικά. Έπαιξα μόνο ένα ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ, νικήσαμε με 4-1. Είναι πάντα δύσκολο, θυμάμαι πέρσι την ισοπαλία 2-2. Είναι σημαντικό να πάρουμε τη νίκη για να μπούμε θετικά στα πλέι οφ».

Στην συνέχεια έκανε μια αναφορά για την ήττα με τον Απόλλωνα: «Κάναμε κακό παιχνίδι. Δεν είχαμε ένταση, δεν κερδίσαμε μονομαχίες, δεν είχαμε κατοχή. Ήταν παιχνίδι δύναμης. Ο αντίπαλος φυσικά έπαιξε καλά όμως εμείς δεν παίξαμε όπως έπρεπε για να αφήσουμε τον Απόλλωνα 9 βαθμούς πίσω. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά, στο δεύτερο όμως ήμασταν καλύτεροι. Είχε μια ευκαιρία ο Απόλλωνας κι αυτή μας στοίχησε. Το τι δεν κάναμε σε αυτό το παιχνίδι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε με Ομόνοια. Να διορθώσουμε την κατοχή, τη θέληση και να είμαστε ουσιαστικοί όπως κάναμε με ΑΕΛ και Μπιλμπάο».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα ενόψει Ομόνοιας δήλωσε: «Θα απουσιάζουν σίγουρα οι Γιαννιώτας, Βινίσιους και Μπερτόλιο. Θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για τον Αστίθ».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το ποιους παίκτες της Ομόνοιας θα πρέπει να προσέξει ο ΑΠΟΕΛ είπε: «Παρακολούθησα το παιχνίδι που κέρδισαν 4-1 την ΑΕΛ και μου έκανε καλή εντύπωση. Έχουν νέο προπονητή και οι παίκτες τους νιώθουν πως πρέπει να παίξουν καλύτερα. Αν κάνουμε αυτά που πρέπει θα κερδίσουμε. Ο Χριστοφή και ο Ματ είναι πολύ επικίνδυνοι, ειδικά ο Χριστοφή στα τελευταία παιχνίδια όπου ανέβηκε. Άλλοι παίκτες που πρέπει να προσέξουμε είναι στο κέντρο ο Μαργκάσα και ο Τουρέ. Ο Μαργκάσα είναι χρόνια στην Κύπρο και βοηθάει στο πάθος της ομάδας».

Για τον Εμπεσίλιο δήλωσε: «Ο Εμπεσίλιο δείχνει καλό πρόσωπο στις προπονήσεις πήρε ήδη χρόνο και έδειξε μέρος των ικανοτήτων του».

Παράλληλα έκανε αναφορά και στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ: «Σκέφτομαι τώρα είναι το ματς με την Ομόνοια γιατί αυτό το παιχνίδι είναι για το πρωτάθλημα και πρέπει να κερδίσουμε το πρωτάθλημα για να είμαστε του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι περισσότεροι λένε πως είναι καλή κλήρωση. Όλες οι ομάδες θα ήταν δύσκολες. Επειδή όμως πετύχαμε κάτι ασυνήθιστο όπως ο αποκλεισμός της Μπιλμπάο, έχουν ανεβεί οι προσδοκίες. Ίσως είναι μειονέκτημα πως το πρώτο ματς είναι εντός όμως θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το συμβόλαιο του με τον ΑΠΟΕΛ είπε: «Δεν μιλάω για μένα. θα μιλήσουμε ξανά πιο μετά στο τέλος της σεζόν. Όμως για τους παίκτες είναι λογικό μετά από αυτά που πέτυχαν να προσελκύσουν την προσοχή άλλων συλλόγων. Έχουν συμβόλαιο είναι προσηλωμένοι και γνωρίζουν πως δεν θα φύγουν πριν το καλοκαίρι.

Για τον κόσμο απάντησε: «Είναι πολύ σημαντικοί για την ομάδα. Μας βοηθούν πάρα πολύ. Ειδικά στην Ευρώπη που έρχονται περισσότεροι. Πρέπει να έρθουν όμως περισσότεροι και στα εντός, ειδικά απέναντι στην Ομόνοια, να μας σπρώξουν στη νίκη».

Εάν θεωρεί πως ο ΑΠΟΕΛ θα έχει το πλεονέκτημα αφού δεν θα υπάρχει κόσμος της Ομόνοιας δήλωσε: «Είναι σημαντική η υποστήριξη του δικού μας κόσμου. Όμως είναι πιο όμορφο να ακούς την αντιπαράθεση που υπάρχει έτσι ώστε να νιώθεις την ατμόσφαιρα του αγώνα».

Για την 11άδα είπε: «Υπάρχει ακόμα μια προπόνηση αύριο. Θα προσπαθήσω επιλέξω την καλύτερη ενδεκάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα