«Μήνυση σε όσους λένε την επίσκεψη στα Ίμια τουριστική»

«Ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και οι αρχηγοί των όπλων πρέπει να μηνύσουν όσους χαρακτήρισαν την επίσκεψη στα Ίμια ‘τουριστική’, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

«Έναν αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων δεν μπορείς να τον δείχνεις ως τουρίστα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στους Τούρκους δημοσιογράφους εν πτήση επιστρέφοντας από το Πακιστάν.

Η δήλωση αυτή στρέφεται προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και ειδικότερα προς το βουλευτή, Ενγκίν Αλτάι, ο οποίος είχε πει: «Με την τουριστική βόλτα που έκαναν στο Αιγαίο

ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμενων και οι αρχηγοί των όπλων, έκαναν το γόητρο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να αμφισβητείται. Το να πηγαίνουν στρατηγοί με αστέρια να κάνουν παράσταση στα Ίμια, δεν προσθέτει στο γόητρο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όταν παλαιότερα 10 υπαξιωματικοί είχαν καταφέρει να ανέβουν ακόμη και στις βραχονησίδες. Έχω την εξής απορία. Άραγε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων επιθυμεί να συμμετάσχει κι αυτός ως πολιτική φιγούρα, όπως κάνουν οι δήμαρχοι, στην εκστρατεία για το δημοψήφισμα; Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων μπορεί να μοιραστεί με την κοινή γνώμη τι κρύβει αυτός ο χαιρετισμός προς τους ψήφους των εθνικιστών».

Keywords
Τυχαία Θέματα