Μωσαϊκά από τα κατεχόμενα σε σχολεία-Έντονη αντίδραση Καδή

Πολιτική θύελλα προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Σημερινή της Κυριακής" στις 24 Σεπτεμβρίου, όταν αποκάλυψε πως στο Τύμβο Μακεδονίτσσας τοποθέτησαν στους τάφους ηρώων μωσαϊκά από τα κατεχόμενα, μέσω της παράνομης λατόμευσης που γίνεται στον Πενταδάκτυλο.

Σήμερα η εφημερίδα αποκαλύπτει πως όχι μόνο στον Τύμβο, αλλά και σε σχολεία όπως το Παγκύπριο Γυμνάσιο έχουν τοποθετήσει πρόσφατα τα συγκεκριμένα υλικά. Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Κώστα Καδή."Όταν

τέθηκε υπόψη μου ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ζήτησα έρευνα και αν μπορούσαμε να το παρακάψουμε με κάποιο τρόπο.Η προσωπική μου άποψη είναι πως θα ήθελα περιορισμό του κανονισμού της πράσινης γραμμής. Ειδικά σε σχέση με την παράνομη λατόμευση του Πενταδακτύλου θα έβλεπα θετικά μια τροποποίηση του κανονισμού που θα αποτρέπει τα υλικά από τον Πενταδάκτυλο" τόνισε ο Κώστας Καδής.

Προϊόν ληστείας χαρακτηρίζει την τοποθέτηση στις ελεύθερες περιοχές, μωσαικών από τον Πενταδάκτυλο ο Πρόεδρος της Κίνησης Υπεράσπισης του Παγκυπρίου Γυμνασίου, αρχιτέκτονας Χάρης Φεραίος."Είναι εξοργιστικό ότι μπήκαν μαρμαράκια από τα κατεχόμενα στον Τύμβο των Ηρώων μας αλλά είναι ακόμα πιο εγκληματικό ότι τα τοποθέτησαν στο ιστορικό σχολείο του Παγκυπρίου Γυμνασίου, όπου φοιτούν καθημερινά οι νέοι μας, οι φύλακες της πόλης μας.

Αυτός που ενισχύει τον Αττίλα είναι το ίδιο το κράτος μας, με τον όρο "χρήστης", τους δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν ληστεμένο εργοστάσιο, να μην πληρώνουν φόρους και ΦΠΑ και μετά διερωτόμαστε γιατί δεν μπορούν να τους ανταγωνιστούν οι Ε/Κ επιχειρηματίες" σημείωσε ο Χάρης Φεραίος.

Δήλωσε επίσης ότι την ευθύνη φέρουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του κράτους που ετοιμάζουν τις προσφορές, αφού για το Παγκύπριο Γυμνάσιο είχαν ζητήσει συγκεκριμένα υλικά από συγκεκριμένο εργοστάσιο των κατεχομένων, αποκλείοντας τον ανταγωνισμό με Ελληνοκύπριους.

Keywords
Τυχαία Θέματα