Ερευνάται για ντόπινγκ Ιταλός Ολυμπιονίκης

Στο στόχαστρο των αρχών της Ιταλίας για υποθέσεις ντόπινγκ είναι ο κολυμβητής Φίλιπο Μανίνι.

Ο Ιταλός κολυμβητής, χάλκινος Ολυμπιονίκης με την ομάδα 4Χ200 ελεύθερο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, κατηγορείται όχι μόνο για χρήση αλλά και για διακίνηση απαγορευμένων ουσιιών. Ο Μανίνι, μαζί με τον κολυμβητή Μικέλε Σαντούτσι, ερευνώνται λόγω της συνεργασίας που είχαν με τον διατροφολόγο Γκουίντο

Πορσελίνι.

Ο Πορσελίνι κατηγορείται για υποθέσεις ντόπινγκ και αναμένεται να δικαστεί στις 7 Νοεμβρίου στο Πεζάρο, τόπο καταγωγής του Μανίνι. Ο Ιταλός κολυμβητής αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης πήρε θέση μέσω twitter, αναφέροντας ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

«Πιστεύω ότι ο έλεγχος της NADO (ιταλικός οργανισμός αντίντοπινγκ) έχει υποχρέωση σύνδεσης της έρευνας λόγω του Πορσελίνι. Οι ανακριτές έχουν ήδη διαπιστώσει ότι δεν έχω καμία σχέση μετην υπόθεση. Ας καταστεί σαφές. Ευχαριστώ».

Ο Μανίνι είναι από τους πιο πετυχημένους κολυμβητές της Ιταλίας, έχοντας στο βιογραφικό του, εκτός του Ολυμπιακού μεταλλίου, δύο παγκόσμια χρυσά στα 100 μέτρα ελεύθερο (2005, 2007) και πλήθος χρυσών σε ευρωπαϊκά 25αρας και 50αρας πισίνας. Το 2017 χώρισε, μετά από χρόνια, από την Ιταλίδα κολυμβήτρια Φεντερίκα Πελεγκρίνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα