Μοναδική θεατρική εμπειρία για 50 μαθητές

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στάθηκε η αφορμή για να γνωρίσουν τον κόσμο της τέχνης της υποκριτικής 50 μαθητές από δημοτικό σχολείο της περιοχής, σε μία εκπαιδευτική εκδήλωση που οργανώθηκε από το The Mall of Engomi την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016, στις εγκαταστάσεις του εμπορικού κέντρου.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές της δευτέρας τάξης του Β’ δημοτικού σχολείου Μακεδονίτισσας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό θεατρικό εργαστήρι στις εγκαταστάσεις

του The Mall of Engomi, σε συνεργασία με την Φρόσω Βιολάρη που ανέλαβε τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Οι 50 μαθητές ενημερώθηκαν για το θέατρο και τις διάφορες μορφές του, από τις αρχαίες τραγωδίες, τις κωμωδίες έως και τις πιο σύγχρονες μορφές του όπως η όπερα, το μιούζικαλ, ο μονόλογος, το μπαλέτο και το αγαπημένο όλων των μικρών, το θέατρο σκιών, μέσα από πρωτότυπα διαδραστικά παιχνίδια.

Το εκπαιδευτικό θεατρικό εργαστήρι «μύησε» τα παιδιά στην τέχνη και την εμπειρία του θεάτρου μέσα από ομαδικά παιχνίδια όπως αναγνώριση ταυτοτήτων, παντομίμα, δημιουργία φανταστικής ιστορίας, σπασμένο τηλέφωνο, κ.α. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό, ενώ είχαν την ευκαιρία να μπουν στο «πετσί του ρόλου» ενός ηθοποιού.

Ο Διευθυντής του The Mall of Engomi, κ. Σπύρος Μιχαηλίδης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την πρωτοβουλία και από τον ενθουσιασμό που έδειξαν οι μαθητές: «Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για εμάς στο The Mall of Engomi η σημερινή εκδήλωση. Θέλαμε να συνδυάσουμε λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς αλλά και μάθησης για την τέχνη του θεάτρου και πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Η σύγχρονη κυπριακή τέχνη χρειάζεται τη φρεσκάδα τους και εμείς πάντα θα θέλουμε να προσφέρουμε στις νέες γενιές ένα κομμάτι γνώσης που δεν έχουν στην καθημερινότητα τους».

Το The Mall of Engomi αποτελεί έναν κεντρικό πολυχώρο για τις περιοχές της δυτικής Λευκωσίας, προσφέρει εμπειρία ψωνίσματος με ποικιλία καταστημάτων, εξυπηρετεί εκατοντάδες καταναλωτές και συμβάλει στην εκπαίδευση της τοπικής κοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα