Δύο γυναίκες μολύνθηκαν από τον ιό Ζίκα στο Βιετνάμ

Δύο γυναίκες στο Βιετνάμ μολύνθηκαν με τον ιό Ζίκα. Ο ιός αυτός έχει συνδεθεί με χιλιάδες κρούσματα μικροκεφαλίας στη Βραζιλία. Πρόκειται για μία σπάνια γενετική ασθένεια. Είναι τα πρώτα περιστατικά μόλυνσης από τον αναφερόμενο ιό, που εντοπίζονται στο Βιετνάμ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Οι δύο γυναίκες 64 και 33 ετών αισθάνθηκαν αδιαθεσία στα τέλη Μαρτίου, ενώ μετά από τρεις διαδοχικές επαληθεύσεις, διαπιστώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Η κατάστασή τους είναι σταθερή, ενώ δεν έχουν εντοπιστεί άλλα περισταστικά

μόλυνσης από τον Ζίκα, μεταξύ των συγγενών και των γειτόνων τους.

Πώς μπορώ να μάθω αν μολύνθηκα;

Τα συμπτώματα της μόλυνσης σε πολλές περιπτώσεις είναι «αθόρυβα», ενώ πρόκειται για μία ασθένεια που είναι δύσκολο να διαγνώσει κάποιος. Πυρετός, εξανθήματα, πόνος στις αρθρώσεις και κόκκινα μάτια είναι μερικά από τα συμπτώματα, σπάνια όμως κρίνεται απαραίτητη η νοσηλεία.

Πως ο Ζίκα προκαλεί εγκεφαλική βλάβη στα βρέφη;

Η πιθανότητα ο Ζίκα να προκαλεί μικροκεφαλία -ασυνήθιστα μικρά κεφάλια και εγκεφαλική βλάβη – στα έμβρυα προέκυψε τον Οκτώβρη όταν οι γιατροί στην βόρεια Βραζιλία παρατήρησαν μία έξαρση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βραζιλία γεννιούνται κάθε χρόνο 3 εκατομμύρια παιδιά, με τις αρχές να ανακοινώνουν ότι ερευνούν 3.500 περιστατικά μικροκεφαλίας.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα