Μόλις είπαμε καλησπέρα…

ΤΡΙΤΗ ΓΝΩΜΗ

Καλό μήνα σε όλους και καλό φθινόπωρο.

Κάποιοι αγωνίστηκαν δυο φορές, κάποιοι μόλις μια, ενώ η ΑΕΚ ακόμη δεν έκανε ποδαρικό στον νέο μαραθώνιο.
Είναι γνωστό αυτό, αλλά απλά το υπενθυμίζω για τους βιαστικούς…

Είναι όντως πολύ μικρό το δείγμα για όλους, έστω και αν υπάρχουν ομάδες που προβλημάτισαν και κάποιες που έδειξαν καλά στοιχεία.

Μόλις ουσιαστικά έχουμε ακούσει το καλησπέρα, γι' αυτό ας μη βιαστούμε να ξεγράψουμε ή και να υμνήσουμε ομάδες, παίκτες αλλά και προπονητές…

Υπάρχουν

όντως ανησυχητικά σημάδια επί του παρόντος σε δυο από τις παραδοσιακά δυνατές ομάδες, όπως είναι η Ομόνοια ειδικά, αλλά και η Ανόρθωση, ενώ και ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι στα καλύτερά του.

Αντίθετα, καλή αρχή έκανε η ΑΕΛ, οι νεοφώτιστες δείχνουν να θέλουν να παλέψουν και πιστεύουν να κάνουν ντέρμπι την υπόθεση σωτηρία, ενώ θεωρώ ότι Ερμής και Δόξα μπορούν για καλύτερη πορεία από την περυσινή.

Παρ' όλ' αυτά, όπως συνέβαινε σε κάθε χρονιά, θα πρέπει να αναμένουμε να πλησιάσουμε κοντά στη 10η αγωνιστική για να έχουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για την κάθε ομάδα ξεχωριστά.

Το γεγονός και μόνο ότι μέχρι και χθες υπήρχαν ανακοινώσεις συμφωνίας παικτών που συνολικά ξεπέρασαν διψήφιο αριθμό, ειδικά από μεγάλες ομάδες, φανερώνει ότι κάποια πράγματα την Ευρώπη για όσους συμμετείχαν δεν τους βγήκαν ή και για τους λοιπούς φάνηκαν σημάδια αδυναμίας σε κάποιες θέσεις.

Και οι νεοφερμένοι, όπως και αυτοί που ήρθαν νωρίτερα το καλοκαίρι, είναι λογικό να θέλουν και ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να εγκλιματιστούν.

Και εδώ θα συνεχιστεί και το παραμύθι των καλοκαιρινών μηνών, που κάθε χρονιά επαναλαμβάνεται και έχει να κάνει με τη σύσταση υπομονής στον κόσμο και την προσταγή να μην είναι ιδιαίτερα αυστηρός με τα νέα αποκτήματα.

Όμως το ερώτημα παραμένει και είναι αμείλικτο.
Γιατί οι έχοντες τη γενική ευθύνη για το κτίσιμο των ομάδων, ειδικά αυτών που αγωνίζονται στην Ευρώπη ή και των λοιπών που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν, δεν είχαν ή δεν έχουν έτοιμες τις ομάδες τους στην κατάλληλη χρονική στιγμή;

Γιατί αυτά που βλέπουν τώρα, δεν τα έβλεπαν στην πορεία της προετοιμασίας και γιατί για άλλη μια χρονιά πλείστες κινήσεις γίνονται κάτω από την επήρεια πανικού και μετά από την αναμενόμενη πίεση από τον κόσμο;

Είναι ερωτήματα που ούτε φέτος θα βρουν επίσημη απάντηση και δυστυχώς και στη νέα περίοδο πάλι στο ίδιο έργο θεατές θα βρισκόμαστε.

Επί του παρόντος, όλοι έχουν τα δικαιολογητικά τους και υπόσχονται ότι τα καλύτερα θα έρθουν μετά τη διακοπή εξαιτίας των υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας…

Στη συνέχεια θα κάνουν αναφορά γι' ακόμη λίγη υπομονή, ώσπου να παραπέμψουν στη δεύτερη περίοδο μετεγγραφών …
Όμως ο μήνας Μάιος κάποια στιγμή θα φτάσει, και εκεί που θα επιχειρηθεί η γενική σούμα δεν θα υπάρχει ούτε δικαιολογία ούτε και μισόλογα για να χρυσωθεί το χάπι.

Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα την οποία γνωρίζουν άπαντες, αλλά κάποιοι εξακολουθούν να στρουθοκαμηλίζουν…

Keywords
Τυχαία Θέματα