AEK: Ο… μικρό Γολγοθάς των «κιτρινοπράσινων»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ συνεδριάζει σήμερα και, εκτός απροόπτου, πέραν του καταρτισμού του προγράμματος της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta, θα προβεί και στον ορισμό των αγώνων που εκκρεμούν για τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Η ΑΕΚ θα μάθει πότε θα κληθεί να «ξεχρεώσει» με τους δύο αναβληθέντες αγώνες με τη Δόξα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και τον Εθνικό Άχνας για τη δεύτερη αγωνιστική. Θυμίζουμε πως ο

πρώτος αγώνας αναβλήθηκε λόγω των υποχρεώσεων της ΑΕΚ στα Off του Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο τη Σλόβαν και ο δεύτερος ένεκα της αργοπορημένης άφιξης της ομάδας από την Πράγα, λόγω προβλήματος του αεροσκάφους.
Η ομάδα της Λάρνακας θα χρειαστεί ν' ανεβεί έναν μικρό «Γολγοθά» το επόμενο διάστημα με τα δύο εμβόλιμα παιχνίδια. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα κληθούν να αγωνιστούν σε συνεχόμενα παιχνίδια με μικρό κενό ενδιάμεσα και η τεχνική ηγεσία θέλει να έχει διαθέσιμους όσο το δυνατόν περισσότερους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές.

Η διακοπή του πρωταθλήματος και η απουσία δέκα διεθνών ποδοσφαιριστών από τις προπονήσεις της ομάδας διαφοροποίησαν την καθημερινότητα στην ΑΕΚ. Η προετοιμασία της ομάδας του Ιμάνολ Ιντιάκεθ για τον αγώνα που ακολουθεί με την Καρμιώτισσα θα αρχίσει, ουσιαστικά, με την επιστροφή όλων των ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, στο κενό διάστημα που διανύουμε δίνεται η ευκαιρία στα τελευταία αποκτήματα να εγκλιματιστούν καλύτερα στην ομάδα και να βελτιώσουν τη φυσική κατάστασή τους.
Η σημερινή προπόνηση των Λαρνακέων θα είναι πρωινή. Οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν ρεπό την Κυριακή, ενώ η τεχνική ηγεσία προσανατολίζεται να τους παραχωρήσει ρεπό και την Παρασκευή.
Την ίδια ώρα, οι παράγοντες αλλά και ο κόσμος της ΑΕΚ αδημονούν για τον αγώνα με την Καρμιώτισσα, ο οποίος έχει ιστορικό χαρακτήρα, καθώς θα είναι ο πρώτος στη νεόκτιστη έδρα της ομάδας, την «ΑΕΚ Αρένα».
Τις τελευταίες ημέρες που απομένουν διεκπεραιώνονται κάποιες μικροεργασίες και το γήπεδο θα είναι απόλυτα έτοιμο το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου, για να φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα της ομάδας.

Παρελθόν ο Σαϊθάρ
Ο Μίκελ Σαϊθάρ βρισκόταν εδώ και καιρό στην πόρτα εξόδου της ΑΕΚ και χθες επισημοποιήθηκε το «διαζύγιο» των δύο πλευρών. Η ομάδα της Λάρνακας ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της τον Ισπανό τερματοφύλακα. Τη θέση κοινοτικού που άδειασε με την αποδέσμευση του Σαϊθάρ θα πάρει ο Χαβιέρ Γκαρίδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα