Μήπως χάθηκε το νόημα του Challenge Accepted;

Το #ChallengeΑccepted έχει κατακλείσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πόσο βοηθά, όμως, στην ενημέρωση για τον καρκίνο;

Η μανία των τελευταίων ημερών θέλει τους χρήστες των social media να ανεβάζουν ασπρόμαυρες selfies με το hashtag #challengeaccepted, ως μήνυμα στήριξης των ασθενών με καρκίνο.

Το hashtag αυτό έγινε τρεντ ανάμεσα και σε Κύπριους, οι οποίοι ανεβάζουν μαυρόασπρες φωτογραφίες ως μέρος της εκστρατείας αυτής.

Πολλές όμως είναι οι φωνές που αντιδρούν, καθώς, όπως υποστηρίζουν … κάπου χάθηκε το νόημα.

Μέσα

από αυτή την εκστρατεία, σχεδόν ποτέ δεν γίνεται ούτε ενημέρωση για τον καρκίνο, ούτε συλλογή χρημάτων για καρκινοπαθείς.

Μια μητέρα αγανακτησμένη

Αξιοσημείωτα είναι και τα όσα ανέφερε η Ρεβέκα Γουίλκισον, η οποία έχει υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή.

Η 36χρονη από το Λάνκαστερ, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών, ανέβασε στον λογαριασμό της μια γυμνή φωτογραφία, στην οποία φαίνεται η μαστεκτομή, δείχνοντας έτσι τα σημάδια που άφησε επάνω της ο καρκίνος που διαγνώστηκε σε επίπεδο 2b το 2013, σύμφωνα με την The Huffington Post.

Όπως ανέφερε και η ίδια στο BBC «αυτή η μανία με τις selfies με τρελαίνει! Το να έχεις καρκίνο είναι τρομακτικό, καθώς ξέρεις ότι μπορεί να πεθάνεις ή να αποκοπείς από τα παιδιά σου. Είναι ένα σοβαρό θέμα και όχι κάτι για το οποίο πρέπει να ανεβάζουμε ψεύτικες selfies και να κάνουμε αστεία».

Η πιθανότητα τα δύο παιδιά της Ρεβέκας να έχουν το ίδιο γονίδιο, ανέρχεται στο 50%, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να εντοπιστεί πριν κλείσουν τα 18.

"Το θέμα είναι η πρόληψη"

Σχολιάζοντας στο SigmaLive τις "εκστρατείες" αυθορμητισμού στα κοινωνικά δίκτυα, η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), Αννα Αχιλλεούδη, εξέφρασε τις ανησυχίες της σε σχέση με την συγκεκριμένη εκστρατεία.

«Δεν νομίζω πως είναι ειλικρινές αυτό που συμβαίνει. Πιστεύω, ότι το θέμα της πρόληψης δεν το προωθείς με αυτό τον τρόπο. Το θέμα είναι πώς προστατευόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

«Η προσωπικότητά μας δεν είναι αν έχουμε πόδι, ή μήτρα, ή στήθος…Η προσωπικότητα είμαστε εμείς», πρόσθεσε.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τον ΠΑΣΥΚΑΦ

Η οικονομική ενίσχυση του ΠΑΣΥΚΑΦ είναι η κινητήρια δύναμη για τη συνέχιση και διεύρυνση των Υπηρεσιών και Προγραμμάτων του. Όλα τα έσοδα του ΠΑΣΥΚΑΦ διατίθενται για τις Υπηρεσίες και Προγράμματα του Συνδέσμου. Η οικονομική ενίσχυση των Υπηρεσιών του στηρίζεται ουσιαστικά σε εισφορές και δωρεές των μελών, φίλων και εκτιμητών του έργου του, σε διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, σε εισφορές εις μνήμη και στη συμβολική χορηγία του κράτους.

Κύριες οικονομικές δραστηριότητες του ΠΑΣΥΚΑΦ αποτελούν τα Φιλανθρωπικά Καταστήματα του Συνδέσμου (Charity Shops), διάφορες Δραστηριότητες και Εκδηλώσεις, το Λαχείο και Πωλήσεις διάφορων προϊόντων.

Ποια είναι η άποψή σας; Βοηθά τους καρκινοπαθείς η εκστρατεία challengeaccepted;

#challengeaccepted Tweets

Keywords
Τυχαία Θέματα