Η οροφή έφερε νέο... εχθρό

Η οροφή στο Arthur Ashe Stadium έλυσε πολλά από τα προβλήματα των διοργανωτών του US Open, έφερε όμως και ένα νέο «πονοκέφαλο»: τον θόρυβο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη έγινε χρήση της «φρέσκιας» κατασκευής και κάποιοι τενίστες, που έζησαν την εμπειρία, φάνηκαν ενοχλημένοι από τη φασαρία στο γήπεδο!

Είναι λογικό σε ένα (κλειστό) γήπεδο χωρητικότητας 22.000 θεατών να υπάρχει αρκετός θόρυβος, ωστόσο είναι έντονος ακόμα και ο ήχος της βροχής που πέφτει πάνω στην οροφή!

Ακολούθησε το SDNA στο Twitter

και ενημερώσου πρώτα από όλους!

«Χρησιμοποιούμε τα αυτιά μας όταν παίζουμε», εξήγησε ο Άντι Μάρεϊ, που έπαιξε κάτω από την οροφή το ματς με τον Μαρθέλ Γκρανόγερς, και δεν άκουγε τίποτα! «Δεν είναι μόνο τα μάτια. Ο ήχος μας βοηθάει να καταλάβουμε την ταχύτητα της μπάλας, το spin, πόσο δυνατά κάποιος τη χτυπάει».

Την άποψή της είπε και η Βίνους Γουίλιαμς, που αγωνίστηκε στο Arthur Ashe Stadium κόντρα στην Τζούλιας Γκόργκες. «Υπάρχει κάτι πολύ ξεχωριστό στο τένις μέσα στην ησυχία. Είναι η ένταση που νιώθουν όλοι, ο ήχος της μπάλας, ο ήχος του footwork. Απολαμβάνω την ησυχία».

Ο Ράφα Ναδάλ, που έπαιξε ματς στο κλειστό κεντρικό κορτ (κόντρα στον Αντρέας Σέπι), είπε κάτι που έχουν υπογραμμίσει όλοι οι... εμπλεκόμενοι (παίκτες, τηλεοσχολαστές, κοινό): «Με το νέο γήπεδο, ο θόρυβος είναι μεγαλύτερος ακόμα και όταν η οροφή είναι κλειστή».

Παράπονα, τέλος, έκανε και η Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα μετά το παιχνίδι με την Αναστάσια Σεβάστοβα... «Δεν αισθάνθηκα ησυχία σε κανένα σημείο του αγώνα. Ήταν ένας διαρκής θόρυβος».

Όπως και να έχει πάντως, η βροχή των δύο ημερών δε σταμάτησε τη δράση στο κεντρικό κορτ. Δεν είναι και μικρό πράγμα αυτό...

Keywords
Τυχαία Θέματα