Μήνυμα της Emirates κατά του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής

Η Emirates είναι σε αποστολή για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την απειλή που το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής θέτει για την επιβίωση μερικών από τα πιο απειλούμενα με εξαφάνιση και γνωστά ζώα του πλανήτη.

Η Emirates αποκάλυψε το πέμπτο A380 αεροσκάφος της διακοσμημένο με ειδικό σχεδιασμό για την υποστήριξη του οργανισμού United for Wildlife - μια συμμαχία μεταξύ των επτά από τις πλέον παγκόσμιες σημαίνοντες οργανώσεις προστασίας

και του ιδρύματος The Royal Foundation of the Duke and Duchess of Cambridge and Prince Harry.

Σε αντίθεση με τα τέσσερα αεριωθούμενα αδέλφια του, αυτό το καινούριο αεροσκάφος Emirates Α380 “United for Wildlife” εμφανίζεται επί τόπου στον κυκλικό κόμβο που οδηγεί προς το Αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου - ένα ιδιαίτερα ευδιάκριτο χώρο από τον οποίο περνούν πάνω από ένα εκατομμύριο διεθνείς ταξιδιώτες, οι οικογένειες και φίλοι τους σε ετήσια βάση.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, η Emirates έχει κυριολεκτικά μεταφέρει το μήνυμά της κατά του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής στους ουρανούς και σε όλο τον κόσμο. Από το Νοέμβριο, τα τέσσερα εντυπωσιακά“United for Wildlife” αεροσκάφη Α380 της αεροπορικής εταιρείας έχουν πετάξει πάνω από 4,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε πάνω από 800 πτήσεις, ενθουσιάζοντας πελάτες, παγκόσμιους ταξιδιώτες και παρατηρητές αεροπλάνων σε 34 πόλεις που εκτείνονται σε πέντε ηπείρους.

Παρακολουθήστε τα Emirates Α380 “United for Wildlife” να μεταφέρουν το μήνυμα σε όλο τον κόσμο εδώ και δείτε μια επιλογή από φωτογραφίες από οπαδούς από όλο τον κόσμο εδώ

Ο Sir Tim Clark, Πρόεδρος της Emirates Airline, δήλωσε: «Το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής έχει φέρει πολλά από τα πιο μεγαλοπρεπή ζώα του πλανήτη μας στο χείλος της εξαφάνισης. Είναι αδιανόητο ότι σε μια γενιά από σήμερα, μπορεί να μην υπάρχουν πλέον ρινόκεροι, ελέφαντες ή τίγρεις στην άγρια ​​φύση. Η ανάγκη για δράση είναι επιτακτική, και τόσο η πλευρά της ζήτησης όσο και της προσφοράς του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Μέσα από την παγκόσμια παρουσία του εμπορικού ονόματος μας, η Emirates μπορεί να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση και στο ενδιαφέρον των καταναλωτών για το θέμα. Και ως η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στη συμβολή της διακοπής της αλυσίδας εφοδιασμού του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για αυτό το θέμα.»

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, ως μέλος της ομάδας United for Wildlife Transport Taskforce, ο Sir Tim υπέγραψε την ορόσημο δήλωση Buckingham Palace Declaration εκ μέρους της Emirates.

Ο έντιμος Rt Hon The Lord Hague of Richmond, Πρόεδρος του United for Wildlife Transport Taskforce δήλωσε: «Η Emirates και ο Sir Tim έχουν συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της ευαισθητοποίησης κατά του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής και καθορίζουν ένα μεγάλο παράδειγμα για όλες τις αεροπορικές εταιρείες του κόσμου. Οι προσπάθειές τους είναι μέρος της δουλειάς μας για την εξάλειψη της ζήτησης παράνομων προϊόντων άγριας ζωής. Συμπληρώνοντας άλλες διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος οι αεροπορικές εταιρείες διακόπτουν την παράνομη αλυσίδα εφοδιασμού. Οι ενέργειες της Emirates φέρνουν αυτό το ζήτημα στην πρώτη θέση, μεταφέροντάς μας ένα βήμα κοντά στην εξάλειψη αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος κατά της άγριας ​​ζωής.»

Εκτός από τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης των πελατών, η Emirates συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς για να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει καλύτερα το προσωπικό εδάφους και εμπορευματικού φορτίου, για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των παράνομων προϊόντων άγριας ζωής κατά τη μεταφορά.

Η Emirates λειτουργεί καθημερινά προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ του Ντουμπάι και της Κύπρου. Η Emirates εκτελεί πτήσεις πέντε φορές την εβδομάδα - κάθε Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο – ταξιδεύοντας προς Αθήνα. Τις Δευτέρες και Τετάρτες, η πτήση φτάνει στη Λάρνακα από το Ντουμπάι και πηγαίνει στη Μάλτα. Η απογευματινή πτήση φτάνει στη Λάρνακα από τη Μάλτα στην επιστροφή της στο Ντουμπάι.

Λεζάντα Φωτογραφίας: Το αεροσκάφος Α380 United for Wildlife, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, στον κυκλικό κόμβο υψηλής κυκλοφορίας που οδηγεί στο Αεροδρόμιο Χίθρου του Λονδίνου.

Σχετικά με τον οργανισμό United for Wildlife

Το United for Wildlife είναι μια πρωτοφανής συμμαχία μεταξύ επτά από τις πλέον σημαίνοντες παγκόσμιες οργανώσεις προστασίας και του ιδρύματος The Royal Foundation of the Duke and Duchess of Cambridge and Prince Harry. Η συνεργασία μεταξύ των Conservation International (CI), Fauna &Flora International (FFI), International Union for Conservation of Nature (IUCN), The Nature Conservancy (TNC), Wildlife Conservation Society (WCS), WWF-UK, της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου (ZSL) και του The Royal Foundation ελπίζει να ανοίξει το δρόμο για να αυξήσει ουσιαστικά την παγκόσμια ανταπόκριση στην μεγάλη κρίση της διατήρησης.

Με την υποστήριξη του ιδρύματος The Royal Foundation,η United for Wildlife ελπίζει να φέρει την προσοχή σε σοβαρά προβλήματα διατήρησης, το πιο πιεστικό από τα οποία, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ της συνεργασίας, είναι η ταχεία κλιμάκωση του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα