Μικρά και ενδιαφέροντα από τους προημιτελικούς

Η UEFA ανέλυσε μέσα από ιστορικά στοιχεία, ορόσημα και στατιστικά την ακτινογραφία της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπάγερν, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους θα μπουν αύριο στην κληρωτίδα για τη φάση των "4", 43 ημέρες πριν από τον τελικό της 6ης Ιουνίου στο Βερολίνο.

* Η Μπαρτσελόνα μετέχει σε ημιτελική φάση για 11η φορά, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Ακολουθούν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν με 9 συμμετοχές, ενώ για τη

Γιουβέντους είναι η έκτη συμμετοχή και πρώτη μετά το 2003.

* Η Μπάγερν προκρίνεται σε ημιτελικούς για 4η συνεχόμενη σεζόν, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Απέχει, ωστόσο, από το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα, που είναι οι έξι διαδοχικές συμμετοχές από το 2008 έως το 2013.

* Οκτώ διαδοχικές νίκες συμπλήρωσε προχθές η Μπαρτσελόνα με το 2-0 επί της Παρί Σεν Ζερμέν. Χρειάζεται ακόμα δύο για να φτάσει το ρεκόρ της Μπάγερν και της Ρεάλ με 10. Ωστόσο, η "Μπάρτσα" είναι η μόνη που έχει 9 συνεχόμενες στην ίδια σεζόν.

* Από τις 88 ομάδες που έχουν συμμετάσχει σε ημιτελική φάση Τσάμπιονς Λιγκ, τη μερίδα του λέοντος έχει η Ισπανία με 26, ενώ για πέμπτη συνεχή σεζόν έχει δύο εκπροσώπους στην τετράδα. Καμία άλλη χώρα δεν έχει καταφέρει κάτι παρόμοιο.

* Δέκα χρόνια συμπληρώνονται χωρίς παράταση στους προημιτελικούς! Το τελευταίο ματς που χρειάστηκε "έξτρα" 30λεπτο, ήταν το Αϊντχόφεν-Λιόν του 2005, που κρίθηκε στα πέναλτι υπέρ των Ολλανδών.

* Πριν από εννέα χρόνια (2006) ήταν η τελευταία φορά που κανείς από τους Μέσι, Ρονάλντο δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε κάποιο από τα δύο ματς της προημιτελικής φάσης!

* Το ζευγάρι Μπάγερν-Πόρτο (συνολικό 9-4) έσωσε την... παρτίδα, καθώς η προημιτελική φάση είχε μόνο 19 γκολ, τα λιγότερα μετά το 2008.

* Για πρώτη φορά σε νοκ άουτ αγώνα, μια ομάδα σημείωνει πέντε γκολ σε διάστημα ενός ημιχρόνου (Μπάγερν-Πόρτο 5-0 στο 45΄).

* Η Πόρτο έχει τις περισσότερες ήττες στην ιστορία του θεσμού, με 52.

* Απο την άλλη πλευρά, όμως, είναι μέσα στη δεκάδα των ομάδων που έχουν πετύχει τα περισσότερα γκολ. Ο Τζάκσον Μαρτίνες πέτυχε το 200ο, που φέρνει τους "Δράκους" στην ένατη θέση.

* Ο Κάρλο Αντσελότι συμπλήρωσε 140 ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Απέχει, όμως, πολύ από τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον που ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 190 αγώνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα