Μια επιστολή της Ολίβιας ίσως ρίξει φως στην υπόθεση

Νέες μαρτυρίες για την εξαφάνιση της 36χρονης μητέρας και της οκτάχρονης κόρης της
Μαρτυρίες γειτόνων αξιολογεί η Αστυνομία, ενώ ψάχνει να βρει επιστολή που έγραψε η Ολίβια προτού εξαφανιστεί μαζί με την κόρη της, πριν από έναν σχεδόν μήνα

Κορυφώνεται η αγωνία γύρω από την υπόθεση εξαφάνισης της 36χρονης Ολίβιας Φλορεντίας Πουνέα από τη Ρουμανία και της οκτάχρονης κόρης της Ελένας Ναταλίας, οι οποίες αγνοούνται από το τέλος Σεπτεμβρίου. Τις νέες εξελίξεις έφερε στο φως η τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ,

μέσα από τη χθεσινή εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι».

Η κάμερα του ΣΙΓΜΑ βρέθηκε στο διαμέρισμα όπου διέμενε η 36χρονη με την 8χρονη κόρη της τα τελευταία χρόνια μέχρι και την ημέρα της εξαφάνισής τους, ενώ επίσης αποκαλυπτικές είναι και οι μαρτυρίες από το στενό φιλικό περιβάλλον της 36χρονης Ολίβιας, άτομα του οποίου μίλησαν στην εκπομπή.

Είδαν το παιδί με άγνωστη γυναίκα
Σύμφωνα με τη μαρτυρία που εξασφάλισε το ΣΙΓΜΑ, λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση και πριν αυτή δημοσιοποιηθεί, το κοριτσάκι θεάθηκε με άγνωστη γυναίκα, να μπαίνει και να βγαίνει βιαστικά σε φαρμακείο της γειτονιάς του. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, η Ολίβια λίγες ημέρες πριν χαθεί είχε γίνει απόμακρη και είχε διακόψει φιλικές σχέσεις με τους γείτονές της, ενώ έδειχνε τρομαγμένη.

Το σπίτι είναι άνω κάτω
Επιπλέον, από τις εικόνες που εξασφάλισε η κάμερα του ΣΙΓΜΑ η οποία βρέθηκε στο σπίτι της ελλείπουσας, το σπίτι φαίνεται άνω κάτω. Τα ντουλάπια είναι όλα ανοιχτά, με διάφορα αντικείμενα πεταμένα στο πάτωμα. Επίσης υπάρχουν φαγητά και ποτά πεταμένα στο τραπέζι της κουζίνας.

Οι μάρτυρες που μίλησαν στην εκπομπή δήλωσαν ότι η Αστυνομία αγνοούσε τα τηλεφωνήματά τους, με τα οποία προσπαθούσαν να δώσουν στοιχεία στην Αστυνομία. Τα τηλεφωνήματα και οι καταγγελίες των μαρτύρων, όπως λένε οι ίδιοι, δεν λήφθηκαν υπ' όψιν.

Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ μίλησε μια γειτόνισσα της 36χρονης Ολίβιας. Όπως είπε, γνώριζε και την 36χρονη και τη μικρή κορούλα της, η οποία είναι αυτιστική.

«Η Ολίβια αγαπούσε και φρόντιζε πολύ το παιδί της», είπε η μάρτυρας. Μια μέρα αντιληφθήκαμε αρκετοί γείτονες ότι μητέρα και κόρη απουσίαζαν από το σπίτι. Πέρασαν αρκετές μέρες χωρίς να δώσουν σημεία ζωής και στο τέλος αναγκαστήκαμε να αναφέρουμε στην Αστυνομία ότι λείπουν από το σπίτι τους.

Μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση η απουσία τους, γιατί η κοπέλα ήταν πολύ τυπική με το παιδί της. Πριν από μέρες ήρθε μια φίλη της και άνοιξε το διαμέρισμα. Τότε ήταν που είδαμε ότι όλα τα πράγματα ήταν στο σπίτι, ενώ υπήρχαν και φαγώσιμα πάνω στο τραπέζι.

Είδαμε επίσης ότι στο σπίτι ήταν και τα παιγνίδια και τα ρούχα του παιδιού. Απ' όσα είδαμε αντιληφθήκαμε ότι κάτι συμβαίνει και ότι η μητέρα έφυγε πολύ βιαστικά από το διαμέρισμά της, το οποίο ήταν πολύ ακατάστατο. Γνωρίζαμε ότι η Ολίβια είχε κάποια προβλήματα με το διαζύγιό της τα οποία την απασχολούσαν. Την πήραμε τηλέφωνο πολλές φορές, αλλά δεν απαντούσε».

Η μάρτυρας ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι θα έφευγε από μόνη της η 36χρονη Ρουμάνα, επειδή έπαιρνε οικονομική βοήθεια από το κράτος και έκανε μεγάλο αγώνα για να πάρει αυτή τη βοήθεια. Όταν κατάφερε να εξασφαλίσει τη βοήθεια ηρέμησε, επειδή είχε τακτοποιηθεί η ζωή της. Επίσης, σύμφωνα με τη μάρτυρα, οι Αρχές δεν μετέβησαν ποτέ στο σπίτι της ελλείπουσας για να συλλέξουν στοιχεία, μετά τις καταγγελίες των γειτόνων.

Εξέφρασε φόβο για κάποιο άτομο
Το ΣΙΓΜΑ εξασφάλισε χθες ακόμη μια μαρτυρία από άτομο το οποίο παρέμεινε ανώνυμο. Το άτομο αυτό είπε ότι όταν η Ολίβια κατάφερε να εξασφαλίσει το επίδομα για το παιδί της από το κράτος, είχε συντάξει μια επιστολή στην οποία περιέγραφε τη ζωή της, τις ανάγκες της και αυτές του παιδιού της. Ο μάρτυρας υποστήριξε πως η 36χρονη κατέγραφε στην επιστολή και τους φόβους της για συγκεκριμένο άτομο.

Λείπουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα
Στη «Σημερινή» μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, για τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης. Όπως είπε, η Αστυνομία θεωρεί πολύ σοβαρές τις υποθέσεις εξαφάνισης και προπάντων όταν αφορούν ανήλικα παιδιά.

«Από την ημέρα που έγινε η καταγγελία στον Τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου, πέντε-έξι μέρες μετά την ημέρα εξαφάνισής τους, από τον Ελληνοκύπριο πρώην άντρα της 36χρονης», είπε ο κ. Αγγελίδης, «η Αστυνομία επισκέφθηκε το σπίτι τους όπου έγινε έρευνα και διάφορες εξετάσεις, για να βρεθεί μια μαρτυρία κατεύθυνσης. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε βρει κάτι, καθώς οι εξετάσεις συνεχίζονται».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Αγγελίδη, η μοναδική πληροφορία που έχει μέχρι σήμερα η Αστυνομία προέρχεται από πρόσωπο από το στενό περιβάλλον της ελλείπουσας.

Και προσωπικά αντικείμενα
«Το πρόσωπο αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, «υποστηρίζει ότι όταν επισκέφθηκε το σπίτι της ελλείπουσας, πρόσεξε ότι έλειπαν από αυτό κάποια προσωπικά αντικείμενα, καθώς και τα ταξιδιωτικά έγγραφα της 36χρονης και της κόρης της. Επίσης έχει γίνει έρευνα και στο σχολείο της μικρής, όπου και εκεί μας είπαν ότι εδώ και αρκετές μέρες το παιδί δεν πήγε στο σχολείο».

Ο κ. Αγγελίδης σχολίασε και τη μαρτυρία του ανώνυμου προσώπου στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ για επιστολή που έγραψε η Ολίβια, και παρακάλεσε όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία ή και την επιστολή αυτή, να επικοινωνήσει τάχιστα με την Αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα