Μετανάστευση και τρομοκρατία στην ατζέντα ημερίδας ΕΕ-ΗΠΑ

Κοινή Ημερίδα Ασφαλείας ΕΕ – ΗΠΑ διοργανώνει σήμερα η Κομισιόν μαζί με τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην Europol στη Χάγη.

Η συνάντηση συγκεντρώνει για πρώτη φορά τους εμπειρογνώμονες από περισσότερες από 20 υπηρεσίες επιβολής της τάξης και δημόσιας διοίκησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκπρόσωποι θα είναι παρόντες από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης,

το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), τον Οργανισμό για την Ασφάλεια Μεταφορών (TSA) και την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP).

Από την πλευρά της ΕΕ, θα παραστούν εμπειρογνώμονες των εθνικών μονάδων χρηματοοικονομικών ερευνών, η αστυνομία , συνοριοφύλακες και υπηρεσίες πληροφοριών.

Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως την μετανάστευση, τον έλεγχο των συνόρων, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αναγνώριση των απειλών στις πύλες εισόδου, στη πλαστογράφηση εγγράφων και ταυτοτήτων, στη χρήση οικονομικών ερευνών για την αντιμετώπιση της απειλής από ξένους μαχητές και του οργανωμένου εγκλήματος, στην ταυτοποίηση, στην κατάσχεση και τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων και στην απόκτηση ηλεκτρονικών αποδεικτικών στοιχείων.

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ μοιράζονται μια ισχυρή δέσμευση για την αντιμετώπιση των απειλών κατά της ασφάλειας μέσω κοινών προσπαθειών, η οποία ανανεώθηκε πρόσφατα σε μια κοινή δήλωση ΕΕ - ΗΠΑ μετά την Συνάντηση Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΕ -ΗΠΑ το Νοέμβριο του 2015.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα