Η Western Union ανακοινώνει ότι θα επεκταθεί στην Κούβα

Τα σχέδιά της για επέκταση στην Κούβα ανακοίνωσε σήμερα η Western Union, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποιεί μια ιστορική επίσκεψη στη χώρα καθώς η Ουάσινγκτον και η Αβάνα προσπαθούν να ανοικοδομήσουν τις διμερείς τους σχέσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, η Κούβα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να άρει τον φόρο στα δολάρια μετά τη χαλάρωση των συναλλαγματικών περιορισμών στην οποία προχώρησε η Ουάσινγκτον.

Η Western Union

έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των αμερικανικών επιχειρήσεων που κλείνουν συμφωνίες με την Κούβα.

Το Σάββατο, η Starwood Hotels &Resorts Worldwide ανακοίνωσε μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Κούβα. Η εταιρεία είπε θα διαχειρίζεται δύο ιδιοκτησίες στην Αβάνα ενώ υπέγραψε και μια προκαταρκτική συμφωνία για μια τρίτη.

Η Priceline Group έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρία παροχής διαδικτυακών ταξιδιωτικών υπηρεσιών που έδωσε πρόσβαση στους αμερικανούς πελάτες της σε δωμάτια κουβανέζικων ξενοδοχείων μέσω της θυγατρικής της, της Booking.com.

Η Western Union, η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία μεταφοράς χρημάτων, αναμένεται να ξεκινήσει την παροχή των υπηρεσιών της σταδιακά έως τα τέλη του δεύτερου τριμήνου. Σύμφωνα με την εταιρία, εμβάσματα μπορούν να σταλούν σε μέλη οικογενειών και άλλα άτομα με εθνικότητα Κούβας για κάλυψη οικογενειακών εξόδων και της στήριξη της ιδιωτικής οικονομικής δραστηριότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα