Μείωση 23% στις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις

Για ελπιδοφόρα μηνύματα στον τομέα της οδικής ασφάλειας στην Κύπρο και ειδικότερα σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνει λόγο ο οργανισμός REACTION αφού σύμφωνα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις η Κύπρος την περίοδο 2010-2016 παρουσιάζει μια μείωση στις θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις της τάξεως του 23%, σε σχέση με 19% μέσο όρο στην ΕΕ.

Όπως αναφέρεται, η χώρα με τη μεγαλύτερη

μείωση είναι η Πορτογαλία και ακολουθεί η Λιθουανία και η Ελλάδα. Η Κύπρος την περίοδο 2015-2016 παρουσίασε μια σημαντική μείωση και από τους 67 νεκρούς (ανά εκατ. κατοίκους) κατάφερε να τους μειώσει στους 54.

Ο Πρόεδρος του REACTION, Μάριος Σταύρου τόνισε ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε τους αριθμούς να μειώνονται και αυτό πετυχαίνεται μέσα από συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια, όλων ανεξαιρέτως, των φορέων που ασχολούνται με την οδική ασφάλεια στην χώρα μας.

Σημείωσε ωστόσο πως έχουμε ακόμα όμως πάρα πολύ δρόμο να διανύσουμε μιας και χώρες με πολύ περισσότερο πληθυσμό από εμάς, έχουν πολύ λιγότερους νεκρούς στην άσφαλτο.

Η Σουηδία παραμένει στην κορυφή της ΕΕ με μόνο 27 νεκρούς ανά εκατ. κατοίκους και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (28) και η Ολλανδία (33). Στην τελευταία θέση της ΕΕ για το 2016 βρίσκεται η Βουλγαρία με 99 νεκρούς ανά εκατ. κατοίκους.

Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να βαδίσουμε στα χνάρια αυτών των χωρών εάν θέλουμε να μειώσουμε και άλλο τους νεκρούς αλλά και τους σοβαρούς τραυματισμούς στην άσφαλτο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του REACTION, αναφέροντας πως είναι καιρός να περάσουμε στο επόμενο στάδιο σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια στην Κύπρο πέρα από τα παραδοσιακά μέτρα και προσπάθειες.

«Η έρευνα και η τεχνολογική ανάπτυξη είναι πλέον οι δυο παράμετροι που καθορίζουν τις επιτυχίες στην οδική ασφάλεια, και σίγουρα δεν θα χρειαστεί να ανακαλύψουμε στην Κύπρο τον τροχό απλά να ακολουθήσουμε την πεπατημένη», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα