Μυστηριώδης παππούς δεν χάνει ούτε μια βολή και γίνεται viral (video)

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα βίντεο με έναν τύπο που ισορροπεί στηριζόμενος στα χέρια του πάνω σε βαράκια τοποθετημένα κάθετα το ένα πάνω στο άλλο. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι την παράσταση έκλεψε ο παππούς που διακρίνεται στο βάθος να ρίχνει βολές χωρίς να χάνει ούτε μία!

Δείτε το βίντεο και παρατηρήστε τον κύριο στο βάθος:

Incredible!

Credit: Instagram.com/vegas_balanceguru

Posted by The SPORT Bible on Sunday, 26 March 2017

Η αλήθεια είναι

ότι δεν πρόκειται για κάποιον τυχαίο παππού που απλά έκανε προπόνηση, αλλά για τον Tom Amberry που είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στις συνεχόμενες εύστοχες ελεύθερες βολές, με 2.750. Μάλιστα το ρεκόρ αυτό επετεύχθη το 1993, όταν ο Amberry ήταν 71 ετών!

Η παραπάνω πληροφορία δεν είναι, όμως, η σημαντικότερη στην ιστορία του αφού αποκαλύφθηκε πως στα νιάτα του είχε αρνηθεί πρόταση των Minneapolis Lakers για διετές συμβόλαιο στο ΝΒΑ γιατί ήθελε να σπουδάσει στην ιατρική σχολή.

Παρόλο που έκανε καριέρα ως γιατρός στις ΗΠΑ, δεν ξέχασε την αγάπη του για το μπάσκετ και το 1991 ξεκίνησε να σουτάρει περίπου 500 καθημερινά, για να γράψει ιστορία δύο χρόνια αργότερα. Η φήμη του έφτασε μέχρι το ΝΒΑ, ενώ ο ίδιος μίλησε πολλές φορές για τα μυστικά της τέλειας ελεύθερης βολής, έγραψε δεκάδες άρθρα περί αυτού και στην πορεία είδε πολλές ομάδες να του χτυπούν την πόρτα, ζητώντας τη βοήθειά του.

Τι είχε πει ο ίδιος για την ικανότητά του; «Απλά είμαι καλύτερος στις βολές. Γιατί; Επειδή έχω μάθει να συγκεντρώνομαι και να είμαι προσεκτικός σε αυτό το κομμάτι, περισσότερο από κάθε άλλον».

Το βίντεο κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες, ενώ ο δεύτερος και γηραιότερος πρωταγωνιστής του απεβίωσε στις 18 Μαρτίου 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα