Botox: Μύθοι και αλήθειες – Υαλουρονικό αντί botox;

Το botox είναι ένα ασφαλές φάρμακο που χρησιμοποιείται για αισθητικούς λόγους τα τελευταία χρόνια. Αυτό ανέφερε ο δρ. Στέλιος Αγγελίδης, Δερματολόγος, στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο.

Το Botox και το υαλουρονικό είναι δυο διαφορετικά πράγματα, που δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Το Botox χρησιμοποιείται

για ρυτίδες στο μέτωπο, στο μεσόφρυδο. Το υαλουρονικό είναι υλικό γεμίσματος και χρησιμοποιείται για γέμισμα ρυτίδων.

Η επιλογή του υλικού πρέπει να γίνεται από τον γιατρό. Αφού δει τι μας ενοχλούν, αναλόγως της ένδειξης, χρησιμοποιεί. Στις στατικές ρυτίδες και στους όγκους που πέφτουν, χρησιμοποιείται υαλουρονικό, είπε ο δρ. Αγγελίδης.

«Όσοι κάνουν botox πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια θεραπεία. Μετά τη δράση του φαρμάκου, η οποία διαρκεί 3.5 μήνες στον οργανισμό, το δέρμα -ανάλογα της εκφραστικότητας- επανέρχεται. Η πιο αποτελεσματική θεραπεία από όλες τις πράξεις της δερματολογίας, γίνεται από γιατρό», σημείωσε ο δερματολόγος.

«Είναι μύθος ότι το botox τα κάνει όλα. Το botox δεν διακινδυνεύει την υγεία, αλλά την ομορφιά. Αυτό εξηγείται λόγω του ότι δεν βγαίνει από ένα μηχάνημα, αλλά από το χέρι του γιατρού και εκεί έγκειται στην τεχνογνωσία του κάθε γιατρού», είπε, επίσης, ο γιατρός.

Αναφορικά με το θέμα της ηλικίας, ο γιατρός σημείωσε ότι δεν έχει ηλικία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε νεαρότερες ηλικίες, μιας και μπορεί να δημιουργηθούν φαινόμενα ουλής, βαθιές ουλές δηλαδή.

Keywords
Τυχαία Θέματα