"Οροφή" ο Ιούνιος για τη Διεθνή Διάσκεψη

Ενδείξεις για εξελίξεις που αφορούν στην σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης ή όχι αφήνουν οι εναπομείνασες συναντήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας με τον κατοχικό ηγέτη στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων αρχής γενομένης από τη συνάντηση της Τρίτης.

Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές στο Σίγμα:

- Ο ορίζοντας για Διεθνή Διάσκεψη είναι τον Ιούνιο.

- Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο δεκαήμερο οι συναντήσεις των διαπραγματευτών βαίνουν καλώς.

- Οι Τούρκοι νιώθουν ότι δεν τους βγήκε η Διάσκεψη της

Γενεύης και προσπαθούν να δείξουν καλύτερη εικόνα.

Η Τουρκία φέρεται να επιδιώκει, μέσω της σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης, πάγωμα των ενεργειακών σχεδιασμών της Δημοκρατίας εξού και παρατηρείται αλλαγή στάσης.

Έγκυρες πηγές ανέφεραν στο Σίγμα ότι:

- Δεν αποδεχόμαστε όρους και προϋποθέσεις για συνέχιση της Διεθνούς Διάσκεψης.

- Δεν θα πάμε σε Διεθνή Διάσκεψη χάριν εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων.

- Θα πάμε σε Διεθνή Διάσκεψη όταν η διαπραγμάτευση πηγαίνει καλά και στα έξι κεφάλαια, περιλαμβανομένων ασφάλειας - εγγυήσεων.

- Αν δεν είναι ώριμα τα πράγματα θα πάμε π.χ στη Γενεύη για να διαπιστώσουμε το αδιέξοδο;

Το ΔΗΚΟ, υπό το φως των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαβεβαιώσει το λαό ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Δημοκρατίας θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.
Άμεση ήταν η απάντηση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου στο Σίγμα.

«Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας και των εταιρειών κολοσσών, που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ, θα γίνουν κανονικά όπως έχουν προγραμματιστεί. Τελεία και παύλα», αναφέρει ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος ετοιμάζεται να εισέλθει στον αστερισμό των γεωτρήσεων από το καλοκαίρι.

Αρχή θα γίνει με τη γεώτρηση της γαλλοϊταλικής κοινοπραξίας των ΕΝΙ - Total, εντός των πρώτων δύο βδομάδων του Ιουλίου στο τεμάχιο 11 της ΑΟΖ και συγκεκριμένα στο κοίτασμα "Ονησίφορος".

Η γεώτρηση θα γίνει από το πλωτό γεωτρύπανο West Capella, το οποίο για την ώρα βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Τενερίφη της Ισπανίας.

Άγκυρα στο λιμάνι Λεμεσού έριξε το υπερσύγχρονο ερευνητικό σκάφος Rumform Hyperion, το οποίο θα πραγματοποιήσει τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Οι έρευνες θα καλύψουν περιοχή 7 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στην οποία περιλαμβάνονται τα τεμάχια 2, 3, 8 και 9 που κατέχονται από την ιταλική ΕΝΙ, ενώ καλύπτει και τμήματα εντός των ορίων των τεμαχίων 6, 7, 11 και 12.

Keywords
Τυχαία Θέματα