«Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι ενεργειακοί σχεδιασμοί»

«Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας θα υλοποιηθούν με βάση το συμφωνημένο πρόγραμμα που έχει υπογραφεί μεταξύ του κράτους και των εταιρειών που έχουν αδειοδοτηθεί στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου».

Αυτό αναφέρει σε γραπτή απάντησή του στα κόμματα της αντιπολίτευσης ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να εμπλακεί στις προεκλογικές σκοπιμότητες του οποιουδήποτε.

Διαβάστε ακόμα: Στο λιμάνι Λεμεσού το ερευνητικό πλοίο Ramform Hyperion

«Την ίδια ώρα, όμως, θέλει

να επαναλάβει ότι δεν θα πάψει με αποφασιστικότητα να διαπραγματεύεται, προκειμένου να εξευρεθεί όχι η όποια λύση, αλλά να επιτευχθεί συμφωνία που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα λειτουργικό, βιώσιμο, ευρωπαϊκό κράτος που θα σέβεται τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο. Μια λύση που θα διασφαλίζει και θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Κυπρίων και μόνον και όχι τους στόχους και τις επιδιώξεις των οποιωνδήποτε τρίτων», επισημαίνει.

Στην απάντηση σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μόλις το απόγευμα επέστρεψε από το εξωτερικό και πληροφορήθηκε τα «περί νέας Γενεύης» από τα δημοσιεύματα και τις εφημερίδες.

«Το εάν και κατά πόσο θα υπάρξει μια ανάλογη εξέλιξη είναι κάτι που θα εξαρτηθεί απολύτως από την πρόοδο που θα παρουσιαστεί στον εν εξελίξει διάλογο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί με έμφαση να επαναλάβει πως ο εν εξελίξει διάλογος για επίλυση του κυπριακού προβλήματος δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να επηρεάσει την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα