Με τον Γερμανό ΥΠΕΞ συναντήθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί

Συνάντηση με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier είχε ο Μουσταφά Ακιντζί, όπως ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει αυτές τις ημέρες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών του NATO.

Cumhurbaşkanı

Akıncı, bu sabah Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Dr. Frank-Walter Steinmeier ile bir araya gelerek görüştü. pic.twitter.com/Ltn1SUYAkg

— KKTCCumhurbaşkanlığı (@KKTCCB) December 7, 2016

Μέχρι στιγμής, ο κ. Ακιντζί είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για ευρωπαϊκές υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ, καθώς και με την Ύπατη Εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σημειώνεται ότι για σήμερα στις 18:00 (ώρα Κύπρου) είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον Επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, η οποία κρίνεται ως η σημαντικότερη σε αυτό τον κύκλο επαφών.

Αυτό που αναμένεται από τη συνάντηση των δύο, είναι η εκτενής αναφορά επί του ζητήματος του κοινοτικού κεκτημένου και της εναρμόνισής του στην τ/κ πλευρά, με τη συνάντηση να διεξάγεται αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων, κάτι που έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα