Με την ψυχή στο στόμα

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Μπαρσελόνα και Μπάγερν κέρδισαν δύσκολα τις Ατλέτικο (2-1) και Μπενφίκα (1-0) αντίστοιχα και πήραν προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά

Στενές, αλλά πολύ σημαντικές νίκες πέτυχαν χθες βράδυ Μπαρσελόνα και Μπάγερν, στα παιχνίδια που άνοιξαν την αυλαία της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς. Με πρωταγωνιστή τον Σουάρες, η «Μπάρσα» ανέτρεψε το σκορ στην επανάληψη κόντρα στην Ατλέτικο. Γκολ και κόκκινη κάρτα ο Φερνάντο Τόρες στο πρώτο ημίχρονο.
Δύσκολη επικράτηση και για την Μπάγερν απέναντι στην Μπενφίκα,

παρά το γεγονός ότι κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 2ο λεπτό με τον Βιδάλ.
Την ερχόμενη εβδομάδα πιο επαναληπτικοί των δύο αγώνων.

Ανατροπή με Σουάρες
Από το ξεκίνημα του αγώνα η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε απέδειξε ότι έχει τον τρόπο να περιορίζει την πιο θεαματική ομάδα του πλανήτη και να μπλοκάρει σχεδόν ολοκληρωτικά την τριάδα Μέσι-Σουάρες-Νεϊμάρ. Κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους και να αναζητά την ευκαιρία να φτάσει στο γκολ. Αυτό έγινε στο 25΄ με τον Κόκε να περνάει εξαιρετική κάθετη στον Φερνάντο Τόρες, ο οποίος πάνω στην κίνηση έγραψε το 0-1, σκοράροντας για 11η φορά σε 15 ματς εναντίον της «Μπάρσα».
Δέκα λεπτά αργότερα ο διαιτητής Φέλιξ Μπριχ αποφάσισε να εξαντλήσει την αυστηρότητά του αποβάλλοντας τον σκόρερ με δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη στο 30΄). Για ένα μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου, στον Μπουσκέτς που δεν είχε καν «μέτωπο» στην επίθεση. Ένα άγαρμπο μαρκάρισμα, το οποίο όμως σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει τα όρια του επικίνδυνου.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Σιμεόνε άντεξαν ηρωικά στο συνεχές «σφυροκόπημα» των γηπεδούχων, σε απίστευτες φάσεις όπως το ανάποδο ψαλίδι του Μέσι - λίγο άουτ στο 49΄ και στο οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Νεϊμάρ στο 51΄. Ο Όμπλακ συνεισέφερε τα μέγιστα με ορισμένες σπουδαίες επεμβάσεις, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 63'. όταν δημιουργήθηκε σύγχυση στην περιοχή και ο Σουάρες από πολύ κοντά ισοφάρισε. Στο 70' ο Ουρουγουανός χτύπησε εκτός φάσης τον Φιλίπε Λουίς, γεγονός που υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή ο οποίος όμως έκρινε πως η παράβαση συνιστά (απλώς) κίτρινη κάρτα... Αμέσως μετά, ο Σουάρες σκόραρε ξανά με κεφαλιά από σέντρα του Ντάντι Άλβες και έγραψε το 2-1 στο 74΄.

Καλησπέρα… γκολ!
Η Μπάγερν επικράτησε 1-0 της Μπενφίκα στο Μόναχο και έχει το «πάνω χέρι» για πρόκριση στους «4» του Champions League. Το γκολ πέτυχε ο Βιδάλ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης και η ρεβάνς θα γίνει στις 13/4 στη Λισαβόνα.

Με τη συμπλήρωση των πρώτων 100 δευτερολέπτων της αναμέτρησης, ο Αρτούρο Βιδάλ με κεφαλιά από σέντρα του Μπερνάτ άνοιξε το σκορ. Το γκολ μόλις στο 2' έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να διαχειριστούν το παιχνίδι, ενώ από την άλλη οι Πορτογάλοι με τον Μήτρογλου στο αρχικό σχήμα και τον Σάμαρη στον πάγκο, αναζητούσαν ένα εκτός έδρας γκολ. Η πρώτη ευκαιρία τούς δόθηκε στο 57', αλλά ο Νόιερ σταμάτησε τον Ζόνας. Στο 65' ξανά ο Βραζιλιάνος πρώτος σκόρερ της Μπενφίκα αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση κι αυτές ήταν οι δύο στιγμές που ίσως καθόρισαν τον προημιτελικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα