ΔΗΣΥ: Επικύρωση ψηφοδελτίου με ηχηρές αποχωρήσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΔΗΣΥ, αναφορικά με την χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος για κατακύρωση του τελικού ψηφοδελτίου για τις επερχόμενες βουλευτικές του Μάη. Μετά από πολύωρη συνεδρία και τέσσερις αποσύρσεις, επήλθε η τελική ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του στις τέσσερις επαρχίες.

Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός, ότι εκτός ψηφοδελτίου βρέθηκε ο Χρίστος Πάλλης στη Λευκωσία, ενώ, στη Λάρνακα "εκτός" βγήκε η Αννίτα Δημητρίου.

Απάντησε στις επικρίσεις ο Α.Νεοφύτου

Απαντώντας στις επικρίσεις ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου,

δήλωσε σήμερα ότι δεν έγινε καμία παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών στο Πολιτικό Γραφείο.

Ο ΔΗΣΥ, τόνισε, με βάση το καταστατικό, λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα το καλό του τόπου και του κόμματος. Το Π.Γ. του ΔΗΣΥ, διευκρίνισε ο κ. Νεοφύτου, δεν απέκλεισε οποιονδήποτε, αλλά στελέχη του κόμματος στη Λευκωσία και τη Λάρνακα διευκόλυναν το Σώμα.

Ο Χρίστος Πάλλης και η Αννίτα Δημητρίου, είπε, επέδειξαν πρωτόγνωρο ήθος διευκολύνοντας το κόμμα τους.

Δημοσιογραφική διάσκεψη για περαιτέρω στοιχεία

Σήμερα τα νεότερα εκ μέρους ΔΗΣΥ, σχετικά με τις αποχωρήσεις βουλευτών. Αυτό αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, όπου εν μέσω άλλων σημειώνει ότι: «Η δήλωση της Αννίτας Δημητρίου, όπως και του Χρήστου Πάλλη, όσο και του κ. Μάριου Ιωάννου, έγινε μέσα σε ένα φορτισμένο από συγκίνηση κλίμα και έτυχε επαίνων από τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου. Και οι τρεις δήλωσαν έτοιμοι να συμβάλουν στην πρώτη γραμμή για την προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ενώ παράλληλα το Πολιτικό Γραφείο αποφάσισε ότι όλοι τους θα αξιοποιηθούν αναλόγως και θα έχουν ρόλο στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε αυτή την κρίσιμη γραμμή για τη χώρα μας. Επικράτησε ένα κεντρικό μήνυμα ενότητας με στόχο να συμβάλει το κόμμα στο μέγιστο δυνατό βαθμό στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνησή μας και η πατρίδα.

Περισσότερα στοιχεία θα δοθούν σε αυριανή δημοσιογραφική διάσκεψη, ενώ το σύνολο των υποψηφίων θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση την Κυριακή, 10 Απριλίου».

Η ανακοίνωση εξάλλου του κόμματος, αναφέρεται λεπτομερώς και στις αποχωρήσεις βουλευτών από το ψηφοδέλτιο

Συγκεκριμένα αναφέρει, ότι για την εκλογική περιφέρεια Λεμεσού ο πρόεδρος κ.Νεοφύτου κοινοποίησε επιστολή που είχε λάβει από την υποψήφια κυρία Τούλα Ονουφρίου με την οποία εκδήλωνε επιθυμία να αποσυρθεί από τις εκλογές για λόγους ευθιξίας μετά από τις αιτιάσεις που επικαλέστηκαν άλλες πολιτικές δυνάμεις ότι δήθεν υπήρχε πρόβλημα ως εκ της θέσεως της στην Εταιρεία Υδρογονανθράκων. Εξαίροντας τη στάση της και σημειώνοντας ότι οι αιτιάσεις που προβλήθηκαν ήταν εντελώς αστήρικτες, το Πολιτικό Γραφείο, αποδεχόμενο την πρόθεση αποχώρησης, ενέκρινε το ψηφοδέλτιο με τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Για την εκλογική περιφέρεια Πάφου, μετά από διαβουλεύσεις με την Επαρχιακή Γραμματεία Πάφου και τους υποψηφίους, ο κ. Μάριος Ιωάννου προσφέρθηκε για χάρη του κοινού σκοπού να διευκολύνει τις διαδικασίες και να αποσυρθεί δηλώνοντας ότι παραμένει στρατευμένος στην εκλογική προσπάθεια του κόμματος. Εκτιμώντας τη στάση του κ. Ιωάννου το Πολιτικό Γραφείο αποφάσισε την ένταξή του στην ηγεσία του εκλογικού επιτελείου Πάφου. Στη συνέχεια εγκρίθηκε το ψηφοδέλτιο όπως διαμορφώθηκε.

Για την εκλογική περιφέρεια Λάρνακας, μετά από διαβουλεύσεις με την Επαρχιακή Γραμματεία και τους υποψηφίους, η κυρία Αννίτα Δημητρίου προσφέρθηκε να διευκολύνει τις διαδικασίες και με γνώμονα μια πιο ισόρροπη γεωγραφική εκπροσώπηση της εκλογικής περιφέρειας, προσφέρθηκε να παραχωρήσει τη θέση της στο ψηφοδέλτιο. Κατόπιν τούτου, συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο ο κ. Γιάννης Γιαννάκη, πρώτος επιλαχών στην εκλογική διαδικασία. Τη στάση της κας Δημητρίου εξήραν ο πρόεδρος του κόμματος και το Πολιτικό Γραφείο, σημειώνοντας ότι στη συνέχεια θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια του κόμματος.

Για την εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας, μετά τις διαβουλεύσεις με την Επαρχιακή Γραμματεία και τους υποψηφίους, ο εκ των εκλεγέντων στις ενδοκομματικές εκλογές κ. Χρήστος Πάλλης προσφέρθηκε να αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο και τη θέση κατέλαβε ο επιλαχών της εκλογικής διαδικασίας κ. Ρίκος Μαππουρίδης. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην αφοσίωση του Χρήστου Πάλλη, ο οποίος διακρίνεται από διάθεση προσφοράς, στην κοινή προσπάθεια που καταβάλλουν όλα τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα