Με την πλάτη στον τοίχο η Ελλάδα

Υπό ασφυκτική πίεση βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, καθώς, για πρώτη φορά μετά από μήνες διαπραγματεύσεων η Eυρωπαίοι εταίροι προειδοποιούν ανοιχτά για Grexit.

Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε κάτω από επιδοκιμασίες αλλά και αποδοκιμασίες στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος άκουσε μεταξύ άλλων τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλον Γιούνκερ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να επιρρίπτουν άμεσα ευθύνες στην ελληνική αντιπροσωπεία.

Κάθετος στις κατηγορίες ήταν ο Αλέξης Τσίπρας

τόσο κατά την ομιλία του όσο και την δευτερολογία του. Μετατραπήκαμε σε πείραμα λιτότητας αλλά δεν πέτυχε, είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ενώ, στη συνέχεια ξαναπήρε το λόγο για να δηλώσει ότι (σε αντίθεση με όσα ειπώθηκαν από εταίρους) η ελληνική πλευρά κατέθεσε προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Μέσα από το αυστηρό τελεσίγραφο της Συνόδου Κορυφής, η ελληνική κυβέρνηση καλείται μέχρι τις 8.30 π.μ. της Παρασκευής να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μέτρων και μεταρρυθμίσεων. Οι εταίροι αναμένουν «λεπτομερέστατες» και τεκμηριωμένες προτάσεις από ελληνικής πλευράς για ένα τρίτο, πολυετές πρόγραμμα, που θα συζητηθούν στους Θεσμούς και αν πείσουν το Eurogroup για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα τους, θα αποτελέσουν βάση για συμφωνία. Αλλιώς η χώρα θα δει την πόρτα εξόδου.

Κι ενώ ο πλανήτης ετοιμάζεται για άλλο ένα έκτακτο Εurogroup και Σύνοδο Κορυφής εντός του Σαββατοκύριακου, η Ελλάδα αναμένει απάντηση στο αίτημά της προς τον ESΜ για νέο, τριετές δάνειο.

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το ελληνικό θρίλερ στο SigmaLive

Follow @donnakaparti !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Keywords
Τυχαία Θέματα