Με την Οργάνωση Παραπληγικών συναντήθηκε ο Γιώργος Λιλλήκας

Τα προβλήματα των παραπληγικών ατόμων, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισής τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας με αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Οργάνωσης στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Λιλλήκας είπε πως ως Συμμαχία Πολιτών έχουν ολοκληρωμένη πολιτική στα ζητήματα που αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρία, σωματική και πνευματική, και ήδη έχουν καταθέσει

ολοκληρωμένη στρατηγική στην αρμόδια Υπουργό.

“Θεωρούμε ότι χρειάζεται μια ολοκληρωμένη αναθεώρηση της Κυβερνητικής πολιτικής, έτσι ώστε το κράτος να μπορεί να ανταποκριθεί με τις κοινωνικές του υπηρεσίες και κοινωνικές παροχές, αλλά και με εξειδικευμένα προγράμματα ενσωμάτωσης στην κοινωνία”, είπε και σημείωσε πως η ποιότητα του πολιτισμού και το επίπεδο προόδου μιας χώρας κρίνεται όχι από τα οικονομικά της αποτελέσματα, αλλά από το πόσο θετικά και αποτελεσματικά αντιμετωπίζει και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

“Δεν μας τιμά ότι η Κύπρος είναι η τελευταία χώρα στην ΕΕ με τα χαμηλότερα επιδόματα, κοινωνικές παροχές από πλευράς του κράτους προς τους παραπληγικούς. Είναι μια θέση που μας προσβάλλει, δεν μας τιμά γι' αυτό και ως Συμμαχία Πολιτών θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας έτσι ώστε η άτυχη αυτή κατηγορία των συμπολιτών μας να βρει τη θέση που της αξίζει και μέσα στην κυβερνητική πολιτική αλλά και μέσα στην κυπριακή κοινωνία”, είπε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου Δημήτρης Λαμπριανίδης είπε πως σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρίες, με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα δικαιώματα τους για να απολαμβάνουν ισότιμη στήριξη, ισότητα στη ζωή και ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα