Με «Σόφο» κόντρα στη Ζενίτ

Πληρότητα μετρά, πλέον, στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ, μετά την περιπέτεια παικτών και μελών του τεχνικού επιτελείου του (Τέπιτς, Ντούβνιακ, Μάρκοβιτς, Βασιλειάδης, Σχορτσανίτης, Δέδας, Τσόχλας, Λιάπης, Νίκου, Τσουκαλάς) τις τελευταίες μέρες, με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Στη σημερινή προπόνηση, με την οποία ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η προετοιμασία για τον αυριανό, εντός έδρας, παιχνίδι, για την 7η αγωνιστική του Eurocup, με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (19.45),

συμμετείχε και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Ο διεθνής σέντερ ήταν ο μόνος που απείχε από το πρόγραμμα της Δευτέρας (23/11), καθώς η κατάστασή του, σε σχέση με τους υπόλοιπους ασθενείς τη ομάδας, άργησε να βελτιωθεί. Κινήθηκε σε κανονικό ρυθμό, μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και υπολογίζεται στα πλάνα του Σούλη Μαρκόπουλου για τη μάχη με τη ρωσική ομάδα.

Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου για το αυριανό ματς, ο τεχνικός του «Δικεφάλου», τόνισε: «Δεν πρέπει να δώσουμε γήπεδο στην αντίπαλό μας, η οποία είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ, διαθέτει παίκτες που χειρίζονται πολύ καλά την μπάλα, έχουν αποτελεσματικότητα από το τρίποντο, είναι δυνατοί και αθλητικοί. Στηρίζονται, επίσης, πολύ στη δυνατή τους άμυνα και από την άμυνα δημιουργούν πολλά προβλήματα στους αντιπάλους τους επιθετικά. Σήμερα είναι πρώτη μέρα έχουμε όλους τους παίκτες στην προπόνηση, μετά το αναπάντεχο συμβάν. Θα δούμε πώς θα είμαστε αύριο. Με την εξέλιξη του παιχνιδιού ποιοι από τους παίκτες μας μπορούν να παίξουν περισσότερο».

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ, ώστε να είναι ανταγωνιστικός στο ματς, όπως ήταν στην αναμέτρηση με τους Ρώσους στον πρώτο γύρο, σχολίασε: «Κάθε παιχνίδι έχει το δικό του χαρακτήρα. Ισως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου να μην περίμενε η Ζενίτ ότι ο ΠΑΟΚ θα έπαιζε τόσο καλά. Θέλει να κάνουμε πολλά πράγματα αύριο, δεν μπορείς να αφήσεις τίποτα στην τύχη. Χρειάζεται να υπερβούμε στην προσπάθειά μας για να κερδίσουμε. Πρέπει να παίξουμε με μυαλό στην άμυνα, να μην τους δώσουμε ευκαιρία για δεύτερες επιθέσεις και να είμαστε σοβαροί, χωρίς λάθη, στην επίθεση. Αν κάνουμε λάθη, θα επιτρέψουμε στην αντίπαλο να τρέξει και να μας δημιουργήσει προβλήματα».

Κατέληξε ο Μαρκόπουλος λέγοντας: «Δεν ξέρω αν παίζουμε αύριο το τελευταίο χαρτί μας για την πρόκριση, τα αποτελέσματα που έρχονται αλλοιώνουν συνεχώς την κατάσταση στη βαθμολογία του ομίλου. Αν εξαιρέσουμε τις δύο ρώσικες ομάδες, όλες οι άλλες είναι στο ίδιο επίπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα