Ερντογάν: Κρίσιμη σύσκεψη στην Άγκυρα για την ασφάλεια

Κρίσιμη σύσκεψη για την ασφάλεια συγκάλεσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τον τουρκικό στρατό.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο αρχηγός του τουρκικού στρατού Χουλούσι Ακάρ, Υπουργοί και ο αρχηγός της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός στην πρώτη του αντίδραση για την κατάρριψη του αεροσκάφους δήλωσε ότι "η λήψη μέτρων κάθε είδους

είναι και διεθνές μας δικαίωμα αλλά και εθνικό μας καθήκον στην περίπτωση που παραβιάζονται τα σύνορά μας".

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι η Τουρκία δεν υιοθετεί μια προσέγγιση, η οποία έχει βλέψεις στα εδάφη καμιάς χώρα και πρόσθεσε ότι θέλει να γνωρίζει ο λαός της Τουρκίας ότι δεν θα διστάσουν ούτε μια στιγμή στο θέμα της λήψης μέτρων εναντίον είτε της τρομοκρατίας είτε του φλεγόμενου κλοιού που τους περιβάλλει.

Ανέφερε ότι απευθύνει για άλλη μια φορά έκκληση στην διεθνή κοινότητα να έρθει να σβήσουν τη φωτιά που βρίσκεται στη Συρία.

"Οποιος και να είναι αυτός που αντί να προσπαθήσει να σβήσει τη φωτιά στη Συρία χτυπάει τους Τουρκομάνους του Μπαϊρμπουτσάκ ή τους Άραβες στο Χαλέπι, είτε είναι το καθεστώς της Συρίας, είτε είναι τρομοκρατική οργάνωση είτε δύναμη που έρχεται από έξω, τους έχουμε ΄ένα καθαρό μήνυμα. Ο συριακός λαός όπως όλοι οι άλλοι λαοί έχουν δικαίωμα να ζήσουν με ειρήνη και περηφάνια. Οι Αραβες, οι Κούρδοι, οι Τουρκομάνοι, οι Σουννίτες, οι Μουσουλμάνοι, οι Χριστιανοί είναι όλοι φίλοι μας", είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, οι πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κλήθηκαν στο τουρκικό ΥΠΕΞ νωρίτερα και ενημερώθηκαν για την παραβίαση του ρωσικού αεροσκάφους στον τουρκικό εναέριο χώρο. Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε και ο επιτετραμμένος της Μόσχας Σεργκέι Πανόβ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα