Με κοινή δήλωση βγαίνει από το Εθνικό ο ενδιάμεσος χώρος

Με κοινή δήλωση θα βγουν τα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο άρχισε στις 8:30 και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρουν πηγές που βρίσκονται κοντά στο Εθνικό Συμβούλιο, η συνεδρίαση διεξάγεται σε κλίμα μεγάλης έντασης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SigmaLive, πέρα από την κοινή πρόταση με προαπαιτούμενα που θα καταθέσουν τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφορικά με τη μετάβαση στη Γενεύη

και τους χειρισμούς στο Κυπριακό, θα εκδώσουν κοινή δήλωση μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Το περιεχόμενο της δήλωσης είναι προς το παρόν άγνωστο, καθώς αυτό θα διαμορφωθεί ανάλογα με τη στάση που θα τηρήσει ο ίδιος ο ΠτΔ.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών, που θέλει τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου να κινούνται σύσσωμα στο θέμα του Κυπριακού, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες συνέργειας, με κοινές γραμμές και κατευθύνσεις για το εθνικό θέμα.

Δεν θα αποχωρήσουν

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρά το έντονο παρασκήνιο το οποίο ήθελε τα κόμματα να προχωρούν σε συντονισμένη αποχώρηση από τη συνεδρίαση, αυτό κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γίνει.

Τα κόμματα αναμένεται να παραμείνουν στη συνεδρίαση, ασκώντας έντονες πιέσεις τόσο για το πώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα χειριστεί το θέμα της μετάβασης στη Γενεύη όσο και για την επιστολή που επιθυμούν να σταλεί από τον ΠτΔ στον ΓΓ του ΟΗΕ, αναφορικά με τη διεθνή διάσκεψη.

Πάντως, είτε σε περίπτωση παραμονής είτε σε περίπτωση αποχώρησης, η έκδοση κοινής δήλωσης έχει κλειδώσει.

Όπως αναφέρουν πηγές του ενδιάμεσου χώρου που βρίσκονται πολύ κοντά στους πολιτικούς αρχηγούς, μόνο αν ο ΠτΔ απορρίψει το σύνολο των σημείων θα υπάρξει αποχώρηση. «Σε περίπτωση που κάποια από αυτά γίνουν δεκτά, θα επανεξετάσουμε τα δεδομένα και θα καθορίσουμε τη στάση μας», λένε.

Εξάλλου, συμπληρώνουν, «δεν προτιθέμεθα να χαρίσουμε το Εθνικό Συμβούλιο στον Αναστασιάδη, ο οποίος πολύ θα ήθελε την αποχώρησή μας. Ελπίζουμε να μην προχωρήσει σε προκλητικές συμπεριφορές και όλα να κυλήσουν ομαλώς».

Σημειώνεται ότι, όπως είχε προαναγγείλει το ΕΛΑΜ δεν προσήλθε στη συνεδρίαση.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα