Το 48ωρο του ΠτΔ – Τριμερής Ισραήλ και Ολάντ στη Λευκωσία

Πλούσιο είναι το ερχόμενο 48ωρο για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Με τη λήξη του σημερινού Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος αναχωρεί το απόγευμα για το Ισραήλ, όπου αύριο, μαζί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα, θα συμμετάσχει στις εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής ΚύπρουΕλλάδας

– Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερουσαλήμ.

Δείτε εδώ: Στην κόψη του ξυραφιού σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο

Της Τριμερούς Συνόδου, η οποία θα αρχίσει γύρω στις 11 το πρωί, θα προηγηθεί διμερής συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού Νετανιάχου, καθώς και μεταξύ των δύο Πρωθυπουργών.

Η ατζέντα της τριμερούς

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν την Τριμερή Σύνοδο, αλλά και τις διμερείς συναντήσεις, είναι ζητήματα Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Τουρισμού, Έρευνας και Καινοτομίας, καταπολέμησης της τρομοκρατίας, καθώς και η παρούσα κατάσταση στη διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο περιθώριο της Τριμερούς Συνόδου θα πραγματοποιηθούν επίσης τριμερείς υπουργικές συναντήσεις για θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Από το αεροδρόμιο στο Προεδρικό για τον Ολάντ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ολιγόωρη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος Ολάντ θα αφιχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο αργά το απόγευμα, όπου θα τύχει υποδοχής από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων και στη συνέχεια θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ακολούθως, οι δύο Πρόεδροι και τα μέλη των αντιπροσωπειών τους θα παρακαθίσουν σε δείπνο εργασίας.

Τις συνομιλίες των δύο Προέδρων θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος Ολάντ θα αναχωρήσει από την Κύπρο το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα