Με Κέρι και Μπαν συναντάται ο Ακιντζί στη Νέα Υόρκη

Συναντήσεις με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ και τον ΓΓ του ΟΗΕ έχει σήμερα στην Νέα Υόρκη ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα η συνάντηση ΑκιντζίΚέρι θα γίνει στις 15.00, ώρα Κύπρου, στο ξενοδοχείο Παλλάς ενώ η συνάντηση ΑκιντζίΜπαν Γκι

μουν στις 21.45, ώρα Κύπρου, στα γραφεία του ΟΗΕ, η οποία προγραμματίζεται να διαρκέσει μισή ώρα και αμέσως μετά ο Τ/κ ηγέτης θα προβεί σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Ακιντζί θα συναντηθεί σήμερα και με τον ΥΠΕΞ του Ομάν, Yusuf Bin Alawi Bin Abdullah.

Σημειώνεται πως το Κυπριακό συζήτησε χθες κατά την ημίωρη συνάντησή του με τον ΥΠΕΞ της Νέας Ζηλανδίας ο Μουσταφά Ακιντζί, ενημερώνοντας τον για το επίπεδο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και τις “ευαισθησίες” της τ/κ πλευράς σχετικά με τη διαδικασία. Χθες βράδυ παρευρέθηκε και στην δεξίωση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας για τους αρχηγούς κρατών και ΥΠΕΞ που έγινε σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Παρέστη επίσης στο δείπνο του Τούρκου ΥΠΕΞ. Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, σε δηλώσεις μετά την συνάντησή του με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι αξιολόγησαν το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και ο κ. Νταβούτογλου επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Νταβούτογλου του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επαφές που έχει στη Νέα Υόρκη ως “πρόεδρος” του ψευδοκράτους και ο Τούρκος Πρωθυπουργός εξέφρασε την ευχή αυτές να συνεχιστούν.

Η Κίπρις γράφει ότι η “υπεξ”, Εμινέ Τσολάκ είχε χθες συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον ΥΠΕΞ του Κατάρ, τον ΓΓ του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και τον πρώην Τούρκο πρέσβη στα κατεχόμενα, Χαλίλ Ιμπραχίμ Ακτσιά, ενώ αργότερα συμμετείχε συνεδρία των ΥΠΕΞ του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Παράλληλα ο τ/κ διαπραγματευτής, Οζντίλ Ναμί συναντήθηκε με την βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αμάντα Σλόατ, αργότερα με τον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στα ΗΕ, David Pressman και τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, Jeffrey Feltman. Μετά τις συναντήσεις δεν έγιναν δηλώσεις.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα