Πως οι Βραζιλιάνοι αυξάνουν τα έσοδά τους από τον καφέ

Αν ανήκεις στην ομάδα των ατόμων που λατρεύουν τον καφέ τότε πρέπει να μάθεις πως ακόμα δεν έχεις πιει τον καλύτερο καφέ στον κόσμο.

Το BBC επισκέφθηκε πρόσφατα στη Βραζιλία, αγρότες που παράγουν καφέ.

Οι αγρότες εξήγησαν στον ρεπόρτερ πως η παραγωγή καφέ δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Η οικονομική κρίση ανάγκασε τους αγρότες να ψάχνουν τρόπους για να αυξήσουν τα έσοδά τους ούτως ώστε η παραγωγή καφέ να μην καθίσταται για αυτούς ένας απλός τρόπος επιβίωσης, αλλά ένα προσοδοφόρο είδος εργασίας.

Οι αγρότες εξήγησαν

πως η ποιότητα των κόκκων καφέ επηρεάζονται από τις κλιματολογικές συνθήκες. Έτσι τα δέντρα που παράγουν τους κόκκους καφέ είναι εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα και έχουν διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης μεταξύ τους με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ποικιλία ποιότητας κόκκων καφέ.

Οι αγρότες σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός και διαχωρίζουν πλέον τους κόκκους καφέ. Επιλέγουν τους κόκκους αρίστης ποιότητας και τους ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη παραγωγή. Έτσι κρατούν για τους εαυτούς τους της αρίστης ποιότητας κόκκους και τους υπόλοιπους τους παρέχουν στην παγκόσμια αγορά σε τιμές, που ανέρχονται σε αξία, τόση όση ώστε να εξασφαλίζουν την επιβίωσή τους. Επομένως για να έχουν και κέρδος δημιουργούν δική τους παραγωγή καφέ με τους κόκκους αρίστης ποιότητας.

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα έχουν προχωρήσει και ένα βήμα πιο πέρα, αφού ενέταξαν τον αρίστης ποιότητας καφέ τους στα παραδοσιακά τουριστικά προιόντα, δημιουργώντας καφετέριες τουριστικές που ελκύουν τους επισκέπτες. Περαιτέρω παράγουν προιόντα που προωθούν στους τουρίστες και την παγκόσμια αγορά που περιέχουν καφέ υψηλής ποιότητας, έτσι μπορούν να τα πλασάρουν σε ικανοποιητική προσοδοφόρα τιμή.

Επομένως αν ισχυρίζεσαι πως χωρίς καφέ δεν μπορείς να ζήσεις ούτε μέρα πιο πέρα, τότε η Βραζιλία σε προσκαλεί να τη γνωρίσεις και επισκεπτόμενος να γευτείς την αγαπημένη σου συνήθεια, στο ύψιστο μεγαλείο ποιότητας που υπάρχει.

Πηγή - ΒΒCbusiness.com

Keywords
Τυχαία Θέματα