Acta: Κανονικά μέχρι στιγμής οι πτήσεις της Transaero

Κανονικά εξελίσσονται μέχρι στιγμής τα πράγματα σήμερα σε ό,τι αφορά τις πτήσεις της ρωσικής Transaero με προορισμό την Κύπρο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων (ACTA) Ντίνο Κάκκουρα.

H πτώχευση της αερογραμμής αποφασίστηκε χθες, όπως μεταδόθηκε από ρωσικά και διεθνή ΜΜΕ. Όπως ανέφερε ο κ. Κάκκουρας απαντώντας σε ερωτήσεις του Κυπριακού Πρακτορείου

Ειδήσεων, σε ό,τι αφορά τις πτήσεις σήμερα μέχρι στιγμής τα πράγματα «εξελίσσονται κανονικά».

«Αναμένουμε να δούμε πως θα χειριστεί τις εξελίξεις η Ρωσική Κυβέρνηση και περιμένουμε και ενημέρωση και από τις οργανώσεις ταξιδίων για την επόμενη μέρα», είπε. Οπως, εξήγησε, θα χειριστούν οι οργανωτές ταξιδιών τη διαχείριση και το πλάνο για την επόμενη μέρα.

Σε ερώτηση για τον αριθμό τουριστών από την Ρωσία που επηρεάζεται συνολικά, είπε ότι για τους επόμενους μήνες ως το τέλος του χρόνου επηρεάζονται περίπου 30.000 ταξιδιώτες. Στο μεταξύ, το πρακτορείο Tass, επικαλείται πηγή κοντά στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ Κυβέρνησης και άλλων αερογραμμών, σύμφωνα με την οποία δεν έχει ακόμη επέλθει συμφωνία για την μεταφορά επιβατών της Transaero.

«Το Υπουργείο Μεταφορών και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροναυτιλίας είχαν συζητήσεις με διάφορες αερογραμμές. Εκτός από την Aeroflot, πρόκειται για την S7, τις Ural Airlines και την Taimyr, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν μέχρι στιγμής αποτέλεσμα», είπε.

Ήταν μια αρχική συζήτηση, ανέφερε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι «τα πάντα βασίζονται πάνω στην απόφαση που θα λάβει η κυβέρνηση».

Η Aeroflot η οποία δαπανά περίπου 200 εκ. ρούβλια ($ 3 εκ.) για υποστήριξη των εργασιών της Transaero θα σταματήσει να πληρώνει για τον ανεφοδιασμό με καύσιμα των αεροπλάνων της αερογραμμής στις 2 Οκτωβρίου, ανέφερε. Η αερογραμμή, πρόσθεσε, έχει ήδη στείλει ειδοποιήσεις στα αεροδρόμια.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα