Ελληνοτουρκικές "μάχες"

Η Ζαλγκίρις Κάουνας ολοκλήρωσε με νίκη-γοήτρου τις φετινές υποχρεώσεις της στην Euroleague, με την επιτυχία της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να στέλνει την Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο δρόμο του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της διοργάνωσης και την Ανατολού Εφές στο ΣΕΦ, απέναντι στον Ολυμπιακό.



Οι Λιθουανοί πέρασαν νικηφόρα με 84-79 από την έδρα της Μπασκόνια, για την 30ή και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ολοκλήρωσαν με ρεκόρ 14-16 τις υποχρεώσεις τους και σχημάτισαν τα πρώτα ζευγάρια των πλέι οφ, καθώς η ήττα της Μπασκόνια (17-13) «σφράγισε» την πέμπτη θέση της Φενέρ και την στέλνει με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, απέναντι στον τέταρτο Παναθηναϊκό. Την ίδια στιγμή, η αποτυχία των Βάσκων ξεκαθάρισε και την έκτη θέση. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αυριανής μάχης της Ρεάλ με την Αναντολού Εφές στη Μαδρίτη η τουρκική ομάδα κατακτά την έκτη θέση που τη στέλνει πάνω στον τρίτο Ολυμπιακό, ο οποίος θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια (σ.σ. 2009), οι «αιώνιοι» προκρίθηκαν στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα