Με φάρο την ΑΕΚ... κυπέλλου

Τα κίνητρα για νίκη της ΑΕΚ στο αυριανό ντέρμπι με την Ανόρθωση είναι πολλά και σημαντικά. Το παιχνίδι είναι καθοριστικό, είναι δύσκολο και θα κρίνει πολλά για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Στον αγώνα κυπέλλου η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν πέτυχε το ζητούμενο και μετά το 3-0 πολύ δύσκολα θα χάσει την πρόκριση για την ημιτελική φάση.

Οι «κιτρινοπράσινοι» θα πρέπει να βασιστούν στον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν στο συγκεκριμένο

παιχνίδι και να μην αφήσουν περιθώρια στην ομάδα της Αμμοχώστου να επιβάλει τον δικό της τρόπο παιχνιδιού. Το γρήγορο γκολ, αλλά και η υπομονή θα είναι κάποια από τα σημαντικά «κλειδιά» για την έκβαση του ντέρμπι. Η πίεση ψηλά, από την αρχή του αγώνα, θα βοηθήσει επίσης την ομάδα της Λάρνακας, αλλά και η συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Τα δεδομένα στο αυριανό ντέρμπι θα είναι πολύ διαφορετικά απ' τον αγώνα κυπέλλου και σε καμιά περίπτωση οι «κιτρινοπράσινοι» δεν θα παρασυρθούν από αυτά. Οι απουσίες είναι σημαντικές, αλλά όποιοι κι αν πάρουν φανέλα βασικού γνωρίζουν πολύ καλά τον ρόλο τους στην τακτική την οποία ακολουθεί ο προπονητής τους. Μπορεί να φάνηκε στις τελευταίες αγωνιστικές ότι οι κατά σειρά πολλές απουσίες δημιούργησαν πρόβλημα στη χημεία της ομάδας, κάτι το οποίο σίγουρα έχει εντοπιστεί από τον Τόμας Κρίστιανσεν και η ομάδα του θα είναι βελτιωμένη σε αυτόν τον τομέα. Αυτό το βλέπουμε από τον καιρό που εργάζεται ο Δανός τεχνικός στην ΑΕΚ. Άμεση διόρθωση των λαθών και μη επανάληψη αυτών. Μπορεί να είναι δύσκολο να διορθωθεί άμεσα η ομοιογένεια σε μια ομάδα η οποία συνεχίζει να έχει απουσίες βασικών παικτών και σε διαφορετικές θέσεις, όμως στην περίπτωση των «κιτρινοπρασίνων» αυτό δεν ισχύει και πάντα το τεχνικό τιμ βρίσκει τις κατάλληλες λύσεις για κάθε αντίπαλο που έχει ν’ αντιμετωπίσει.
Προεδρικό κάλεσμα στον κόσμο
Με γραπτή του δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ, ο Πρόεδρος Άντρος Καραπατάκης έστειλε μήνυμα στον κόσμο της ομάδας του ότι τόσο στον αποψινό τελικό του κυπέλλου μπάσκετ, όσο και στο αυριανό ντέρμπι με την Ανόρθωση, τα γήπεδα πρέπει να είναι γεμάτα. «Καλώ τον περήφανο κόσμο της ΑΕΚ καθώς και τον υπόλοιπο φίλαθλο κόσμο της Λάρνακας να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια σε καλαθόσφαιρα και ποδόσφαιρο και με τη βροντερή του παρουσία να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε την τίμια μάχη μας».
Πλάνο χωρίς τον Τομάς
Απίθανο είναι το σενάριο να δούμε τον Χουάν Τομάς στη βασική ενδεκάδα για το ντέρμπι με την Ανόρθωση. Με βάση την τακτική που ακολουθεί ο Τόμας Κρίστιανσεν, να μη χρησιμοποιεί δηλαδή παίκτες που χάνουν τις περισσότερες από τις μισές προπονήσεις, τότε και αύριο δεν θα αρχίσει με τον Τομάς τον αγώνα, ασχέτως αν σήμερα προπονηθεί κανονικά. Τιμωρημένοι οι Μαρτσίνιακ, Καταλά και Τέτε. Ο Τόνιο θα είναι κάτω από τα δοκάρια και μπροστά του στην άμυνα θα είναι ο Μόισοφ με τον Νίνου. Αριστερά ο Χαραλάμπους και δεξιά ο Ορτίθ. Στη μεσαία γραμμή Μπόλιεβιτς, Λαρένα και ένας εκ των Ρόσα και Λαμπάν. Στα άκρα της επίθεσης οι Εγγλέζου και Τρισκόφσκι και προωθημένος ο Άλβες.

Keywords
Τυχαία Θέματα