Επικεντρώνονται στο περιουσιακό Αναστασιάδης-Ακιντζι

Συναντώνται από τις 10 το πρωί στην πρώτη συνάντηση του Φεβρουαρίου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

Την ατζέντα της συνάντησης καθόρισαν οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, στη συνάντηση, που είχαν την Τετάρτη.

Οι δύο διαπραγματευτές θα συναντηθούν ξανά την Δευτέρα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος,

Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε στην εκπομπή «Έχουμε θέμα» του Ράδιο Πρώτο ότι στη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει ανασκόπηση όσων συζητήθηκαν σε επίπεδο διαπραγματευτών, από την προηγούμενη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

Η συνάντηση, είπε, θα επικεντρωθεί στο περιουσιακό και σε θέματα, που δεν έχουν, μέχρι στιγμής συζητηθεί.

Eπιζητούμε λύση

Το στάτους κβο στην Κύπρο πρέπει να λάβει τέλος τόνισε ο Πρόεδρος της δημοκρατίας σε χαιρετισμό σε δικοινοτική εκδήλωση επαναπροσέγγισης με τίτλο "Χορεύω για την Ειρήνη" στα Πυργά, τον οποίο ανέγνωσε ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου. Μαζί με τον Μουσταφά Ακκιντζί, ανέφερε, επιζητούμε λύση, στην οποία δεν θα υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο ευρωπαϊκά εδάφη και το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα εφαρμόζεται σ’ όλο το νησί.

Για μας, τόνισε, δεν υπάρχει άλλη επιλογή κι άλλος δρόμος, παρά να φέρουμε την ειρήνη στον τόπο. Οι μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας, που υπάρχουν, επεσήμανε, υπονομεύονται από την παρούσα κατάσταση αντιπαράθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα