Με εμφάνιση πρωταθλήτριας η Λίβερπουλ

Με ελκυστικό επιθετικό ποδόσφαιρο, εναλλακτικούς σκόρερ και υπέροχη αντίδραση μετά τις δύο ισοφαρίσεις, η Λίβερπουλ πέρασε εντυπωσιακά από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας (2-4) και παραμένει στην κορυφή!

Είναι πρώτη (έστω και με συγκάτοικους Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ), με την καλύτερη επίθεση και κατά κοινή ομολογία παίζει το πιο συναρπαστικό ποδόσφαιρο στο νησί. Αυτά είναι κάποια στοιχεία που μαρτυρούν ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Στο «Σέλχαρστ Παρκ» η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ σφυρηλάτησε λίγο ακόμα το μέταλλο που χρειάζεται για να φτάσεις ως το

τέλος.

Μολονότι το ματς της στράβωσε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο, όταν η Κρίσταλ Πάλας ισοφάρισε ισάριθμες φορές, εντούτοις οι κόκκινοι είχαν πολλούς κρυμμένους άσους. Με εναλλακτικούς σκόρερ (Εμρέ Τσαν, Λόβρεν, Ματίπ) και όμορφο, ελκυστικό ποδόσφαιρο, η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-4 και έστειλε ακόμα ένα μήνυμα ότι φέτος θα παλέψει όσο ποτέ την επιστροφή της στην κορυφή μετά από 26 χρόνια!

Δεν είναι όλα ρόδινα για την Λίβερπουλ. Έχει κρατήσει μόλις μία φορά το μηδέν πίσω φέτος, τα γκολ της Κρίσταλ Πάλας προέρχονται από αστείες αμυντικές αντιδράσεις, ενώ σε δύο περιπτώσεις στην επανάληψη (με το σκορ στο 2-3) οι παίκτες της έπαιξαν με την φωτιά, με τους γηπεδούχους να ζητάνε δύο πέναλτι για μαρκαρίσματα εντός περιοχής.

Ωστόσο, στο ουδέτερο μάτι, η Λίβερπουλ ήταν και πάλι ελκυστική. Σε διάστημα 345 δευτερολέπτων ο κόσμος γύρισε ανάποδα στο «Σέλχαρστ Παρκ». Το πρώτο γκολ του Εμρέ Τσαν (16’, 0-1) μετά από υπέροχο συνδυασμό σβήστηκε άμεσα, αφού ένα μυθικό τσαφ του Λόβρεν έφερε την άμεση ισοφάριση από τον Μακάρθουρ (18’).

Το λάθος όχι μόνο δεν λύγισε, αλλά πείσμωσε τον Κροάτη που με καρφωτή κεφαλιά έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους κόκκινους (21’), μα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο η Κρίσταλ Πάλας βρήκε ξανά τρόπο να ισοφαρίσει ξανά με τον Μακάρθουρ (33’, 2-2).

Ωστόσο το φεστιβάλ από κεφαλιές δεν είχε ολοκληρωθεί, αφού ο Ματίπ με την εκπνοή του ημιχρόνου πήρε παραμάζωμα όλη την λονδρέζικη άμυνα και έκανε το 2-3 στο πιο παραγωγικό πρώτο μέρος στην φετινή Premier League!

Δύο - τρεις επεμβάσεις του Κάριους στην επανάληψη διατήρησαν το προβάδισμα για την ομάδα του Κλοπ, που έφτιαχνε κι αυτή φάσεις όποτε ήθελε σε ένα παιχνίδι με τρελό ρυθμό και εντυπωσιακές εναλλαγές.

Τα πάντα όμως τέλειωσαν στο 71ο λεπτό. Η τέλεια κάθετη του Χέντερσον έβγαλε τον Κοουτίνιο σε θέση τετ-α-τετ κι εκείνος με βραζιλιάνικο τελείωμα (2-4) έβαλε την τελευταία πινελιά στο φεστιβάλ ποδοσφαίρου της Λίβερπουλ, που χόρτασε και πάλι μπάλα τον κόσμο της.

Keywords
Τυχαία Θέματα