Συνέδριο Economist: Ευχή για κατάληξη σε λύση πριν τον Μάιο

Με οπτικογραφημένο μήνυμα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτζ, προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων ν’ αδράξουν την ευκαιρία στο κυπριακό άρχισε το πρωί στη Λευκωσία το 11ο Ετήσιο Συνέδριο του Economist.

Στο επίκεντρο των εργασιών του Συνεδρίου θα βρεθούν το οικονομικό περιβάλλον, που διαμορφώνεται, πλέον, στην Κύπρο, οι νέες προτεραιότητες της Ευρώπης, που αλλάζει, και η πρόβλεψη του Economist

για την ευρωζώνη.

Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το γραφείο ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.

Στο χαιρετισμό του πριν λίγο ο πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι η Κύπρος μπαίνει σε νέα εποχή ανάπτυξης και οικονομίας.

Η ανεργία, ανέφερε, είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα, που εξακολουθούν να παραμένουν, αν και άρχισε η καθοδική της πορεία. Στόχος, τόνισε, είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για αντιμετώπισής της.

Η Κύπρος προσφέρεται, σημείωσε, ως μία επιτυχημένη ιστορία οικονομικής μεταρρύθμισης και η λύση του κυπριακού είναι η πιο σημαντική αναπτυξιακή μεταρρύθμιση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Πρόεδρος της δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα να έχουμε αποτελέσματα πριν τις εκλογές του Μαίου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό εξαρτάται από τις δύο πλευρές.

Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, ο ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης, η νέα Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, Κάθλιν Ντόχερτι, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ και ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα