Με €2 ανά πολίτη η ΕΕ βοηθά πληγέντες ανά το παγκόσμιο

Για τις διαστάσεις της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και τη βοήθεια που δίνει η ΕΕ για αντιμετώπισή της θα μιλήσει ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Αντιμετώπιση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, σε συνέδριο, στη Λευκωσία, την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου.

Κάθε χρόνο, με μόλις €2 ανά πολίτη, η ΕΕ, βοηθά πάνω από 120 εκατομμύρια θύματα καταστροφών σε ολόκληρο τον κόσμο, και επενδύει στην πρόληψη και τη μείωση του κινδύνου των καταστροφών και τηρεί αρχές όπως ο ανθρωπισμός, η ανεξαρτησία, η ουδετερότητα και η αμεροληψία.

Με τίτλο «Η Εξωτερική Πολιτική

και η Ανθρωπιστική Βοήθεια της ΕΕ: Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή», το συνέδριο θα ασχοληθεί με όλο το φάσμα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον αντίκτυπο του και διοργανώνεται από κοινού από τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κύπρου και Ελλάδας, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και τη Διπλωματική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

«Βασικός ομιλητής στο Συνέδριο θα είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Αντιμετώπισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος και θα επεξηγήσει τις διαστάσεις της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και την ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ για την αντιμετώπιση της», σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Λευκωσία.

Παράλληλα, για τις δράσεις και αποφάσεις σε επίπεδο ΕΕ θα μιλήσουν επίσης οι Ευρωβουλευτές Τάκης Χατζηγεωργίου (GUE, Κύπρος) και Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη (ΕΛΚ, Ελλάδα), δίνοντας έμφαση κυρίως στις προσπάθειες και τις διεργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο συνέδριο θα μιλήσει εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Πρέσβης Λεωνίδας Παντελίδης, Διευθυντής Διεύθυνσης Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής, ο οποίος θα αναφερθεί στην πτυχή των προσπαθειών που αναλαμβάνει η Κύπρος και των ζητημάτων που αντιμετωπίζει ως η πρώτη χώρα μέλος στα σύνορα με τη Μέση Ανατολή σε συνάρτηση με την εξωτερική πολιτική της ΕΕ στην περιοχή.

Την πτυχή των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη πολιτική καθώς και τον αντίκτυπο τους στην Ευρώπη και όχι μόνο θα αναπτύξουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Γενικός Συντονιστής του Κέντρου Αριστείας Jean Monnet Μιχάλης Ατταλίδης και ο Πολιτικός Αναλυτής και Ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Ζήνωνας Τζιάρρας.

Στο συνέδριο, αναφέρεται, θα δώσουν το στίγμα τους με σύντομες παρεμβάσεις διαπιστευμένοι στην Κύπρο Πρέσβεις ενώ σε αυτό θα συμμετάσχουν δημοσιογράφοι από την Ελλάδα καθώς και εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου στην Κύπρο.

Το συνέδριο πραγματοποιείται την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, στο συνεδριακό κέντρο Φιλοξενία, μεταξύ 0900 και 1230. Η είσοδος θα είναι ανοικτή για το κοινό ενώ θα υπάρχει διερμηνεία στην αγγλική και ελληνική γλώσσα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα