Μ.Δημητριάδης: Συνεχίζεται η διαδικασία για νέες αερογραμμές

Προτεραιότητα του Υπουργείου Συγκοινωνιών είναι η συνδεσιμότητα της χώρας και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Μάριος Δημητριάδης, αναφερόμενος στην αεροπορική κάλυψη της Κύπρου μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών.

Ο κ. Δημητριάδης προέβη στις δηλώσεις στη Λεμεσό, στο περιθώριο περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα σε διάφορα τμήματα και υπηρεσίες, που υπάγονται στο Υπουργείο Συγκοινωνιών.

Όπως ανέφερε, «το θέμα της συνδεσιμότητας είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πάρα πολύ σαν Υπουργείο, έχω δώσει οδηγίες και έχει γίνει μελέτη για το θέμα της συνδεσιμότητας, έχουμε ήδη προβεί σε πολλές ενέργειες και θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και άλλες ενέργειες σύντομα». Όσον αφορά τη δημιουργία άλλων αερογραμμών, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι «αυτό είναι ένα θέμα το οποίο το χειρίζεται ο Εφορος Αποκρατικοποιήσεων. Έχει αρχίσει η διαδικασία για συμβούλους και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε και εκεί νέα. Νέα όσον αφορά για το πότε θα αρχίσει η διαδικασία ακριβώς. Όπως έχω πει προηγουμένως, υπάρχει το θέμα της πρόσληψης των συμβούλων αλλά αυτό είναι ένα θέμα που το χειρίζεται ο Εφορος Αποκρατικοποιήσεων». Όσον αφορά την συνδεσιμότητα της χώρας, «πρέπει να πω ότι παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα έχουν καλυφθεί σχεδόν όλες οι θέσεις που σταμάτησαν με την αναστολή των εργασιών των Κ.Α. υπάρχουν αρκετές ενδιαφερόμενες εταιρίες για να καλύψουν αυτές τις θέσεις και πιστεύω ότι σύντομα δεν θα υπάρχει κανένα δρομολόγιο, το οποίο γινόταν προηγουμένως, το οποίο να μην γίνεται τώρα», τόνισε.«Υπάρχουν πάρα πολύ καλές τιμές αυτή τη στιγμή, που νομίζω είναι κάτι το οποίο μπορεί να διαπιστώσει ο κόσμος από μόνος του», δήλωσε, τέλος, ο Υπουργός Συγκοινωνιών.

ΠΗΓΗ - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα