Μαθήτριες από την Αφρική σχεδίασαν δορυφόρο διαστήματος

Μπορεί να είναι έφηβες, ωστόσο η 17χρονη Brittany Bull και η 16χρονη Sesam Mngqengqiswa έχουν τεράστιες προσδοκίες, να εκτοξεύσουν τον πρώτο Αφρικανικό ιδιωτικό δορυφόρο στο διάστημα.

Τα δυο κορίτσια ανήκουν στην ομάδα ενός σχολείου στην πόλη Cape Town, της Νοτίου Αφρικής, η οποία σχεδίασε και κατασκεύασε πιλοτικά για ένα δορυφόρο ο οποίος θα ίπτανται πάνω από την Αφρική και θα σκανάρει την περιοχή.

Αφού εκτοξευτεί στο διάστημα, ο δορυφόρος θα συλλέγει πληροφορίες

σχετικά με την γεωργία και την ασφάλεια τροφίμων μέσα στην ήπειρο της Αφρικής.

Όπως αναφέρει η Brittany, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα "μπορούμε να καθορίσουμε και να προβλέψουμε τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η Αφρική στο μέλλον.

Η ήπειρος της Αφρικής μπορεί να καθυστέρησε λόγω κυρίως ανθρωπιστικών και άλλων προβλημάτων να ασχοληθεί με τα ζητήματα του διαστήματος, ωστόσο ολοένα και περισσότερα προγράμματα είναι πολλά υποσχόμενα.

Οι κοπέλες λαμβάνουν μέρος σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στο σχολείο με την ονομασία STEM. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον κοριτσιών να ασχοληθούν με το διάστημα και την αστρονομία. Αυτή την στιγμή κάτω από 10% των νεαρών γυναικών δείχνουν ενδιαφέρον στο πρόγραμμα αυτό. Τα κορίτσια, 14 στον αριθμό, εκπαιδεύονται από τους μηχανικούς δορυφόρων, του Cape Peninsula University of Technology.

Ο δορυφόρος που ετοίμασαν τα κορίτσια αναμένεται να εκτοξευθεί τον Μάη του 2017 και αν η εκτόξευση είναι επιτυχής τότε θα αποτελεί τον πρώτο δορυφόρο αφρικανικής κατασκευής.

Πηγή CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα