Μαλάς: Ζήτησε να μιλήσει ενώπιον ΚΕ του κινήματος Οικολόγων

Συνάντηση με το κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, είχε το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Ο κ. Μαλάς ανέπτυξε μια σειρά από θέσεις του, κυρίως σε σχέση με θέματα της οικονομίας και της ανάπτυξης, όπως επίσης και για το Κυπριακό και τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, για τους οποίους εκφράστηκε επικριτικά. Οι δυο πλευρές διατηρούν

τη διαφωνία τους σε σχέση με την προσέγγιση στο Κυπριακό.

Ο Σταύρος Μαλάς στάθηκε σε συγκεκριμένα σημεία στα οποία παρατηρούνται κοινές θέσεις με το κίνημα Οικολόγων, όπως η οικονομική ανεξαρτησία του Γενικού Ελεγκτή, η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και άλλα ζητήματα που άπτονται της αεροφόρου ανάπτυξης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ζήτησε όπως τύχει της ίδιας αντιμετώπισης με τον επίσης υποψήφιο για την Προεδρία Νικόλα Παπαδόπουλο, να έχει δηλαδή το δικαίωμα να παρουσιάσει τις θέσεις του ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος Οικολόγων το επόμενο διάστημα, κάτι που θα εξεταστεί από την Πολιτική Επιτροπή του κινήματος την ερχόμενη Δευτέρα. Σε ανάρτηση, άλλωστε, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Μαλάς αναφέρει ότι προσβλέπει στη συνέχεια, σε επίπεδο Παγκύπριας Συνδιάσκεψης του Κινήματος Οικολόγων.

Γόνιμη &πολύ ουσιαστική συζήτηση με @cygreens . Συναντίληψη σε πολλά θέματα. Προσβλέπουμε στη συνέχεια σε επίπεδο Παγκύπριας Συνδιάσκεψης. pic.twitter.com/3lma00VsLm

— Stavros Malas (@StavrosMalasCY) September 27, 2017

Ασφαλείς πηγές αναφέρουν στο Sigmalive ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο κρίνεται ως δύσκολο τεχνικά, λόγω κυρίως του χρονικού περιθωρίου που υπάρχει και πιέζει για αποφάσεις. Υπενθυμίζουμε ότι η επιλογή του κινήματος Οικολόγων για το ζήτημα των Προεδρικών εκλογών θα ληφθεί στις 15 Οκτωβρίου, ενώ από την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να αρχίσουν οι Επαρχιακές Διασκέψεις, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα επαφών και συναντήσεων.

Το γεγονός αυτό, αποτελεί χρονοδιάγραμμα που δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια ελιγμών σε σχέση με την υποψηφιότητα Μαλά.

Να επισημάνουμε επίσης ότι ακόμα δεν έχει συμφωνηθεί το τελικό κείμενο της ενδεχόμενης συνεργασίας του κινήματος Οικολόγων με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα