Δεν κατέθεσε για Πολιτικούς Αρχηγούς και TORM1 ο Φαίδωνος

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος έδωσε χθες βράδυ πολυσέλιδη κατάθεση στο Αρχηγείο της Αστυνομίας σε σχέση με τις πολύ σοβαρές καταγγελίες στις οποίες προέβη στην εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές» του Σίγμα την περασμένη Πέμπτη, οι οποίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, στην κατάθεσή του ο Δήμαρχος κατήγγειλε συγκεκριμένα πρόσωπα για υποθέσεις δωροδοκίας και διαφθοράς, προσκομίζοντας και στοιχεία, όπως έγγραφα και άλλα.

Πρώην μέλος επ. Άμυνας για Φαίδωνος:

«Δεν μπήκα ποτέ σε Jet»

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, ο Δήμαρχος δεν αναφέρθηκε στην κατάθεσή του στις υποθέσεις των δύο πολιτικών Αρχηγών, τους οποίους - ως γνωστό - κατήγγειλε για διαφθορά και φοροδιαφυγή.

Επίσης, δεν αναφέρθηκε ούτε στην υπόθεση των τεσσάρων πολιτικών προσώπων, από τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ, ότι έλαβαν προμήθειες για την απόκτηση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων TOR M1 από την Εθνική Φρουρά, σε αντάλλαγμα για τη μη έλευση των πυραύλων S 300 στην Κύπρο, που πήγαν τελικά στην Κρήτη.

Συνεπώς, η κατάθεση Φαίδωνα αφορά κάποιες από τις εναπομένουσες υποθέσεις που κατήγγειλε δημόσια στο ΣΙΓΜΑ. Μεταξύ αυτών, ήταν η καταγγελία για διαφθορά από λειτουργούς του Κτηματολογίου.

Είχε μιλήσει, επίσης, για βουλευτή και τον αδελφό του, που εισέπραξαν 150 χιλιάδες ευρώ για να συμπεριληφθεί τεμάχιο σε προνομιακή ζώνη. Κατήγγειλε επιχειρηματία ότι δωροδόκησε ανώτερο στέλεχος τράπεζας, κτίζοντάς του δωρεάν τρεις επαύλεις, έναντι άλλων διευκολύνσεων.

Κατήγγειλε, ακόμη, διαφθορά και μίζες σε πρεσβείες της Δημοκρατίας σε Κίνα και Γαλλία, πριν από χρόνια.
Είχε αναφερθεί, επίσης, για ατασθαλίες στο Τμήμα Φορολογίας, για λεφτά από εγγεγραμμένη στην Κύπρο εταιρεία που καταλήγουν σε τράπεζα στις Παρθένες Νήσους, για παρέμβαση πολιτικού προσώπου για μη φορολόγηση συγκεκριμένης εταιρείας και άλλες υποθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα