Μήνυση για τις φωτιές στη Ζάκυνθο από κρατική εταιρία Κατάρ

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις φετινές πυρκαγιές στη Ζάκυνθο, κατέθεσε η εταιρία «PIMANA S.A.», θυγατρική της καταριανής κρατικής εταιρείας «AL RAYYAN».

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καθώς, όπως υποστηρίζει η εταιρία, «οι αλλεπάλληλες πυρκαγιές στη Ζάκυνθο ματαιώνουν σε μεγάλο βαθμό τη νομική δυνατότητα της εταιρείας να προχωρήσει στην τουριστική αξιοποίηση της περιοχής».

Επιπλέον, η εταιρία υποστηρίζει ότι ο μεγάλος αριθμός

πυρκαγιών και ο ταυτόχρονος χρόνος εκδήλωσής τους δημιουργούν την υποψία για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών και παραπέμπουν σε σχετικές δηλώσεις τόσο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα όσο και των αυτοδιοικητικών Αρχών.

Η μήνυση κατατίθεται λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση αποχώρησης της εταιρίας από τις επενδυτικές της δραστηριότητες στην Ελλάδα. Στην ανακοίνωση, η εταιρία επισημαίνει ότι οι πυρκαγιές παγώνουν κάθε προσπάθεια επένδυσης, καθώς οι περιοχές που έχει ήδη αγοράσει θα κηρυχτούν αναδασωτέες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες επενδύσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα