Μακάρειο: Αλαλούμ γύρω από τη συμβαση παιδοκαρδιολόγων

Σύγχυση επικρατεί γύρω από το ζήτημα της σύμβασης παιδοκαρδιολόγων ιδιωτικού ιατρικού κέντρου που αφορά σε υπηρεσίες στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Μιλώντας στο «Μεσημέρι και Κάτι» του Σίγμα, η Διευθύντρια του Παιδιατρικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου Χριστίνα Καραολή ανέφερε πως η σύμβαση ανάμεσα σε παιδοκαρδιολόγους και Υπουργείο Υγείας που έχει λήξει, βρίσκεται στο στάδιο διαπραγμάτευσης με το ιατρικό κέντρο.

Ωστόσο, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρδιοπαθών Παιδιών Στέλλα Ελευθεριάδου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που έλαβε το SigmaLive

από την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς το ιατρικό κέντρο έχει απορρίψει τη σύμβαση «γιατί δεν του συμφέρει».

Η κ. Ελευθεριάδου έκανε έκκληση για διευθέτηση συνάντησης ανάμεσα στον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη και το ιατρικό κέντρο για την εξεύρεση λύσης.


Υπενθυμίζεται, ότι η εκπομπή έφερε στο φως την περασμένη Παρασκευή ένα περιστατικό, σύμφωνα με το οποίο παιδάκι περίμενε να εξεταστεί από παιδοκαρδιολόγο για δύο ώρες (από τις 3.00 μέχρι τις 5.00 τα ξημερώματα), γεγονός που η κ. Καραολή διαψεύδει.

Μετά τη δημοσιοποίηση την Παρασκευή του συμβάντος, το ιατρικό κέντρο επικοινώνησε με το SigmaLive για να δηλώσει έτοιμο να ξανασυζητήσει τους όρους της σύμβασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα