Μαγική βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
Τρεις νίκες που ισοδυναμούν με προκρίσεις στους ομίλους πέτυχαν ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΟΣΦΠ

Μαγική ήταν η ψεσινή βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού τόσο ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός πέτυχαν σημαντικές

νίκες και βρίσκονται και με τα δύο πόδια στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Διπλό με τριάρα ο ΠΑΟΚ
Πρώτος στη μάχη μπήκε ο ΠΑΟΚ, όπου εύκολα και ωραία έκανε το καθήκον του στην Τυφλίδα και νικώντας 3-0 την Ντιναμό, κλείνοντας θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο «Δικέφαλος» του β’ μέρους έδειξε γιατί αδίκησε τον εαυτό του κόντρα στον Άγιαξ. Στα πρώτα 45 λεπτά είχε προβλήματα, ήταν μέτριος, αλλά από τη στιγμή που στη μηχανή του προστέθηκαν Κάνιας και Μπίσεσβαρ ήταν άλλη ομάδα!

Στη ρεβάνς της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ απλώς θα τσεκάρει το ασπρόμαυρο εισιτήριο για τους ομίλους, αλλά ο… εφιάλτης του Άγιαξ θα στριφογυρίζει στο μυαλό όλων. Πάει, όμως, πέρασε…Οι Γεωργιανοί μπήκαν με ενθουσιασμό στο χορτάρι του «Μπόρις Παϊχάτζε», σε αντίθεση με τους παίκτες του Ίβιτς, που παρότι μετρούσαν τρία επίσημα παιχνίδια (ο Σέρβος τεχνικός επέλεξε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα μ’ αυτήν στα δύο ματς κόντρα στον Άγιαξ) έδειχναν να μην πατάνε καθόλου καλά.
Ο Μάτος άνοιξε το σκορ, ο Κρέσπο σφράγισε τη νίκη κι ο Περέιρα έδωσε διαστάσεις θριάμβου!

Τριάρα και ο Παναθηναϊκός
Τα πλάνα του για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ οργανώνει από χθες και ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι νίκησε 3-0 την Μπρόντμπι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση, ενόψει της ρεβάνς της 25ης Αυγούστου στη Δανία.

Δύο γκολ πέτυχε ο Μάρκους Μπεργκ (45΄+2΄, 82΄) και ένα ο Κριστιάν Λεντέσμα (54΄-πεν.), ενώ η Μπρόντμπι αγωνιζόταν με εννέα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Κρόνε στο 33΄ και του τερματοφύλακα Ρένοβ στο 52΄.
Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καλά στο ματς, αλλά όταν ισορρόπησε πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση, αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα ενόψει της συνέχειας.

Βήμα πρόκρισης και ο ΟΣΦΠ
Στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αναμένεται να βρεθεί και ο Ολυμπιακός, που αργά το βράδυ επικράτησε στην Πορτογαλία με 1-0 της Αρούκα. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το πατατράκ στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρουσίασαν σημάδια βελτίωσης και με γκολ του Σεμπά στο 27΄ έκαναν καθοριστικό βήμα πρόκρισης.

Η ομάδα του Μπέντο θα μπορούσε να δεχτεί γκολ ισοφάρισης στην επανάληψη, αλλά από την πλευρά της θα μπορούσε να σκοράρει και δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε οριστικά την πρόκριση. Ακόμα και με το 0-1, από τη στιγμή που η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι τεράστια, θα πρέπει να αυτοκτονήσουν οι «ερυθρόλευκοι» για να χάσουν από τους Πορτογάλους στο «Καραϊσκάκης».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αστάνα - ΜΠΑΤΕ 2-0
Ντιναμό Τυφλίδας - ΠΑΟΚ 0-3
Σεντερίσκε - Σπάρτα Πράγας 0-0
Κράσνονταρ - Παρτιζάνι 4-0
Μίντιλαντ - Οσμανλισπόρ 0-1
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Χάιντουκ Σπλιτ 2-1
Καμπάλα - Μάριμπορ 3-1
Γκέτεμποργκ - Καραμπάχ 1-0
Σλάβια Πράγας - Άντερλεχτ 0-3
Αούστρια Βιένης - Ρόζενμποργκ 2-1
ΑΕΚ - Σλόβαν Λίμπερετς 0-1
Μπασακσεχίρ - Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-2
Λοκομοτίβα - Γκενκ 2-2
Παναθηναϊκός - Μπρόντμπι 3-0
Φενερμπαχτσέ - Γκρασχόπερς 3-0
Βοϊβοντίνα - Άλκμααρ 0-3
Άστρα Τζιούρτζιου - Γουέστ Χαμ 1-1
Γάνδη - Σκεντίγια 2-1
Σασουόλο - Ερυθρός Αστέρας 3-0
Αρούκα - Ολυμπιακός 0-1
Τρέντσιν - Ραπίντ Βιένης 0-4

Keywords
Τυχαία Θέματα