Άδικη ήττα, ψάχνει διπλό στην Τσεχία

Η ΑΕΚ παρά την ανωτερότητά της ηττήθηκε από τη Σλόβαν και χρειάζεται εκτός έδρας νίκη για να προκριθεί στους ομίλους

ΑΕΚ 0
ΣΛΟΒΑΝ 1
(29΄ Κουφάλ)

Και τώρα τρέχει. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τη Σλόβαν Λίμπερετς, αλλά ηττήθηκε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με 1-0, αποτέλεσμα που τη φέρνει σε δύσκολη θέση όσον αφορά στην υπόθεση πρόκριση. Η ήττα θεωρείται άδικο αποτέλεσμα, καθώς η ομάδα του Ιντιάκεθ είχε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει το γκολ

που σημείωσαν οι Τσέχοι στο 29ο λεπτό.

Πλέον, οι «κιτρινοπράσινοι» καλούνται να πετύχουν την εκτός έδρας νίκη για να προκριθούν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Και με μια καλή εμφάνιση μπορούν να το πετύχουν, αφού η Σλόβαν δεν έδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα.

Οι επιλογές του Ιντιάκεθ
Με σχηματισμό 5-3-2 παρέταξε την ΑΕΚ ο Ιμάνολ Ιντιάκεθ, ο οποίος δεν είχε στα πλάνα του τον Καταλά λόγω προβλήματος την τελευταία στιγμή.

Κάτω από τα δοκάρια πήρε θέση ο Μίνιο. Στην τριάδα των στόπερ αγωνίστηκαν οι Μουρίγιο, Μοϊσόφ και Τρουγιόλς, με τους Ορντίθ και Τέτε να παίζουν στα άκρα. Ο Μπόλιεβιτς ήταν ο μοναδικός ανασταλτικός μέσος και οι Λαρένα - Τομάς είχαν ρόλο δημιουργών.

Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξαν οι Τρισκόφσκι και Άλβες. Μετά το γκολ της Σλόβαν ο Ισπανός τεχνικός προχώρησε σε διαφοροποίηση συστήματος, γυρίζοντάς το σε 4-1-4-1.

Μοιρασμένο ημίχρονο, το γκολ η Σλόβαν
Ισορροπημένο ήταν σε γενικές γραμμές το πρώτο ημίχρονο βάσει των ευκαιριών που δημιουργήθηκαν, με τις δύο ομάδες να έχουν τα δικά τους καλά διαστήματα. Η ΑΕΚ μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό με παιγνίδι κατοχής και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε, αφού η κατοχή της μπάλας ήταν υπέρ της στο 68% στο πρώτο ημίχρονο. Και νωρίς - νωρίς έφτασε κοντά στο γκολ όταν στο 9ο λεπτό, από κάθετη πάσα του Τομάς, ο Τρισκόβσκι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο πορτιέρο.

Πέρασαν περισσότερα από 15 λεπτά για να δημιουργηθεί νέα αξιόλογη φάση, αλλά αυτήν τη φορά ήταν η σειρά της Σλόβαν να απειλήσει με ένα διαγώνιο σουτ του Σικόρα, το οποίο ανάγκασε τον Μινιόθ να διώξει με δυσκολία σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ήρθε και το γκολ για τους Τσέχους, αφού οι αμυνόμενοι της ΑΕΚ αδράνησαν και ο Κουφάλ με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Αναγκαστικά η ΑΕΚ έπρεπε να γίνει πιο επιθετική και προσπάθησε να αντιδράσει στο γκολ που δέχτηκε. Ο Ιντιάκεθ προχώρησε σε αλλαγή τακτικής, αποσύροντας από το ματς τον Τρουγιόλς, δίνοντας θέση στην ενδεκάδα στον Χαραλάμπους, μετατρέποντας το σύστημα της ομάδας σε 4-1-4-1.

Οι Λαρνακείς κυκλοφόρησαν την μπάλα, έφταναν εύκολα έξω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά μόλις σε μια περίπτωση απείλησαν ιδιαίτερα με διπλή ευκαιρία του Άλβες. Ήταν στο 41ο λεπτό όταν ο Τομάς με ωραία πάσα τον έβγαλε τετ-τα-τετ αλλά νικήθηκε από τον Ντουμπράφκα.

Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου όμως η ΑΕΚ γλίτωσε από δεύτερο γκολ, όταν ο Βουχ έκανε σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Πίεσε αλλά δεν σκόραρε
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν πιο απαιτητική. Κυκλοφόρησε την μπάλα με υπομονή, έπαιξε πιο γρήγορα και έφτιαξε ευκαιρίες και προϋποθέσεις για γκολ με τους Άλβες, Τρισκόφσκι και Τομάς. Κυρίως μέχρι το 65΄ η ομάδα της Λάρνακας ήταν αρκετά καλή και θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ, ενώ στο 52΄ ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Τρισκόφσκι.

Στο 65ο λεπτό τα πράγματα δυσκόλεψαν για την ΑΕΚ, αφού ο Ορντίθ αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα, λόγω ενός σκληρού μαρκαρίσματος. Παρ' όλα αυτά, οι ποδοσφαιριστές συνέχισαν την προσπάθεια και πίεσαν για την ισοφάριση παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Στο 85΄ η ΑΕΚ άγγιξε την ισοφάριση όταν ο Λαρένα έκανε μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Δοκάρι είχαν και οι Τσέχοι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Κίτρινες: Λαρένα/Σικόρα, Χοβόρκα
Κόκκινες: Ορντίθ (2η κίτρινη)

ΑΕΚ: Μίνιο, Μοϊσόφ, Μουρίγιο, Ορτίθ, Τρουγιόλς (34΄ Χαραλάμπους), Λαρένα, Άλβες (75΄ Χαραλαμπίδης), Τομάς, Τέτε (82΄ Ακοράν), Τρισκόφσκι, Μπόλιεβιτς

Σλόβαν: Ντουμπράφκα, Μπρέιτε (85' Κουμπούσκιν), Κουφάλ, Σίκορα, Φόλπρεχτ, Χοβόρκα, Κομλιτσένκο, Βουχ (60΄ Ναβρατίλ), Μπαρτλ, Μπάρτοσεκ (70' Σούκερικ), Ποκόρνι.

Το φιλμ του αγώνα
9΄ Ο Τρισκόφσκι μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα της Σλόβαν δεν μπόρεσε να σκοράρει.
27΄ Διαγώνιο σουτ του Σικορά, δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ από τον Μίνιο.
29΄ 0-1 Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κουφάλ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
42΄ Με κάθετη ο Τομάς έβγαλε μόνο τον Άλβες, αλλά το πλασέ του απέκρουσε με διπλή επέμβαση ο αντίπαλος πορτιέρο.
45΄ Οριζόντιο δοκάρι για τη Σλόβαν έπειτα από σουτ του Βουχ.
52΄ Ο Τρισκόφσκι ελίχθηκε ωραία, μπήκε στην περιοχή, αλλά ανατράπηκε από αντίπαλο, χωρίς ο διαιτητής να δώσει την παράβαση.
56΄ Ωραία ενέργεια του Ορντίθ από δεξιά, τελευταία στιγμή οι αμυντικοί της Σλόβαν κατάφεραν να αποσοβήσουν τον κίνδυνο.
58΄ Γύρισμα του Άλβες, κεφαλιά του Τομάς, η μπάλα έξω.
63΄ Σουτ του Τισκόφσκι από πλάγια θέση, σε κόρνερ έδιωξε ο πορτιέρο της Σλόβαν.
85΄ Οριζόντιο δοκάρι για την ΑΕΚ, μετά από δυνατό σουτ του Λαρένα από μακρινή απόσταση.

Ιντιάκεθ: «Πιστεύω στην ανατροπή»
Την πεποίθηση ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση στην Τσεχία εξέφρασε ο τεχνικός της ΑΕΚ Ιμάνολ Ιντιάκεθ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου:

«Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά το πρώτο δεκάλεπτο όταν είχαμε και την ευκαιρία. Χάσαμε τον έλεγχο από το 10’ μέχρι το 30’ περίπου. Απολογούμαι αν δεν μας βγήκε το πλάνο. Στο β’ μέρος ήταν καλύτερη η απόδοσή μας. Μετά την κόκκινη ήταν πιο δύσκολο το έργο μας, όμως υπάρχουν πιθανότητες και πιστεύω στην ανατροπή», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Το πλάνο δεν ήταν σωστό από την πλευρά μου, ήταν δική μου ευθύνη. Είχαμε την πρώτη ευκαιρία με τον Τρισκόφσκι. Δεν σκοράραμε, σκόραρε ο αντίπαλος. Είμαστε δύο παρόμοιες ομάδες, είναι μικρές οι διαφορές. Θα προσπαθήσουμε να σκοράρουμε πρώτοι στην Τσεχία. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε».

Για τη διαιτησία: «Προτιμώ να μην μιλήσω για τον διαιτητή. Είδατε τι συνέβη, μπορείτε να το καταγράψετε».
Για το αν θα είναι έτοιμος ο Καταλά στη ρεβάνς: «Θα τον δει ο γιατρός και μέχρι την Κυριακή θα ξέρουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα