Μαγευτικές εικόνες απο τα φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας

Χιλιάδες φλαμίνγκο επισκέφτηκαν από το πρωί την αλυκή της Λάρνακας για να ξεχειμωνιάσουν ενώ δεκάδες ντόπιοι και ξένοι έγιναν «αυτόπτες μάρτυρες» του μαγευτικού αυτού θεάματος.

Τα φλαμίνγκο που έφθασαν φέτος στην Κύπρο είναι αρκετά περισσότερα από πέρσι, αφού ο φετινός αριθμός κυμαίνεται γύρω στις επτά χιλιάδες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για νέο είδος πουλιών καθώς το χρώμα των φτερών τους έχει την απόχρωση του γκρίζου. Τα φλαμίνγκο, αποκτούν το ροδαλό τους χρώμα από μια ουσία που υπάρχει στη γαρίδα

«Αρτέμια Σαλίνα», που ζει στην Αλυκή, με την οποία τρέφονται, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Συνδέσμου φίλων των πουλιών.

Ο κύριος λόγος που τα φλαμίνγκο βγαίνουν στην όχθη της Αλυκής, είναι εξαιτίας του ανέμου και των ρευμάτων που παρασύρουν τις μικροσκοπικές γαρίδες, στις οποίες έχουν ιδιαίτερη λατρεία.

Σε δηλώσεις του ο Λειτουργός της Υπηρεσίας Θήρας, Νίκος Κασίνης ανέφερε πως «Έρχονται από διάφορες χώρες γύρω μας, αλλά κυρίως από Μεσογειακές χώρες όπου φωλιάζουν. Μπορεί κάποιος να τα δει στο Ακρωτήρι, στη Λίμνη Ορόκλινης, αλλά και κάποιες φορές στη Λίμνη Παραλιμνίου, όταν υπάρχει νερό. Αυτές είναι κυρίως οι περιοχές που μπορεί κάποιος να δει φλαμίνγκο πέραν των Αλυκών».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τις τελευταίες μέρες καταφθάνουν στην Κύπρο και χιλιάδες υδρόβια, με αποτέλεσμα να αρχίζουν να γεμίζουν σιγά -σιγά οι υδατοφράκτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα