Λουκαϊδης:Σημαντική η ψήφιση ΓεΣΥ αλλά ο δρόμος είναι μακρύς

Η σημερινή μέρα αποτελεί σημαντικό σταθμό στον δρόμο για εφαρμογή του ΓεΣΥ, ωστόσο ο δρόμος αυτός θα είναι μακρύς και χρειάζεται συναίνεση και συνεργασία από όλους, δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Λουκαϊδης ανέφερε πως ενδεχομένως κάποιοι να συνεχίσουν να θέτουν προσκόμματα και προβλήματα και κανείς δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις.

Για τις επικρίσεις που ακούστηκαν για το

ποιοι φέρουν ευθύνη για το γεγονός ότι τόσα χρόνια η Κύπρος δεν κατόρθωσε να εφαρμόσει σύστημα υγείας, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών και κανείς δεν πρέπει να βγάζει την ουρά του απ’ έξω.
Ανέφερε ότι κρίνεται σήμερα η παρούσα διακυβέρνηση για το αν έκανε όσα έπρεπε να κάνει και αν όλα έγιναν στην ώρα τους και έδωσε τα εύσημα στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος, όμως, αναγκάστηκε, όπως είπε, να πει ότι κάποιοι έθεταν νάρκες στην όλη διαδικασία.

Ανέφερε ότι το κόμμα του έκανε τις δικές του υπερβάσεις, λέγοντας ότι σωστά λέχθηκε ότι η ψήφιση του ΓεΣΥ αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς τα προβλήματα είναι τεράστια και ο τομέας της υγείας υπονομεύθηκε αντί να στηριχθεί.

Ο κ. Λουκαΐδης είπε πως είναι σημαντικό να οριστεί ένας οδικός χάρτης για εφαρμογή του ΓεΣΥ και για τον οποίο πρέπει να υπάρχει έλεγχος, ώστε τελικά να φτάσουμε στην Ιθάκη.

Διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται υπεύθυνα, όπως έπραξε όλο αυτό τον καιρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα